La provincia de Castelló tindrà una important representació a Guadalajara, on del 7 al 10 de noviembre se celebraran la fase nacional de la Copa Base individual de gimnàstica rítmica i el Nacional Base de conjunts.

La fase autonómica d’aquestes competicions va tindre lloc a la localitat alicantina de Calp, on el club castellonenc més destacat va ser el Tramuntana. Les del Grau de Castelló van acudir amb un total de huit conjunts formats per 47 gimnastes i amb Claudia Pellicer com a única representant en modalitat individual. Claudia serà l’unica representant provincial en aquest apartat en la fase nacional gràcies a la seua plata en corda en categoria juvenil.

Pel que fa a la competició per conjunts, el Tramuntana va estar molt prop de fer ple ja que va aconseguir el pas de sis formacions i les altres dues es van quedar molt prop. Així es van clasificar el juvenil (pilotes i cintes) amb Clara Escaño, Alejandra Climent, Claudia Merino, María Benito, Elena Femenía, Paola Roig i Natalia Calvo; el cadet (maces) amb Mariapia Cabo, Paula Ávila, Elsa Monzó, María Villanueva, Nuria García, Laia Doblado i Miriam Alférez; l’infantil (pilotes i cintes) amb Mar Piquer, Aithana Bucura, Carla Muñoz, Gabriela Martínez, Helena Carmona i Elena González; l’aleví P (corda) amb Sabina Granell, Balma Ortiz, Balma Palatsi, Julia Moya i Ariadna Valverde; l’aleví M (corda) amb Edurne Ramírez, Paola Repullo, Patricia Bisoc, Alba Marty i Lucía Ortiz; i el benjamí (pilota) amb Paula Liberós, Paula Adell, Martina Gil, Carolina Lagarón, Carla Manrique i Laura Gómez.

Però el Tramuntana no será l’únic club castellonenc en la propera edició del Nacional Base de conjunts. També hi serà el juvenil del Club Gimnasia Rítmica Burriana, el qual va ser cinqué amb un exercici de cintes i pilotes, format per les joves Ariday Gutiérrez, María Tel, Irene Barrachina, Laura Tirado i Valeria de Oliveira, mentre que els dos conjunts infantils del club borrianenc es van quedar molt prop.

Finalment, el Pintor Sorolla de les Alqueries competirà en cadet després d’haver-se classificat en la modalitat de maces amb l’equip format per Blanca Sos, Nuria Pitarch, Vanessa Locher, Lucía Escobedo i Alejandra Martínez.

Molta sort per a totes elles!