El jove pilot de Morella Carlos Palma, amb 15 anys, guanyador de la Copa d’Espanya de Trial 2017 (juvenil A) i 2018 (cadet), va donar en 2019 el salt a júnior, on ha fet una molt bona temporada.

Amb Rafa Latorre com a entrenador, de qui diu que ha aprés «molta tècnica i perseversança», Carlos no va poder tindre un millor debut ja que va pujar al segon caixó del podi en la primera prova. Tot i això, després la sort no el va acompanyar. «M’he quedat molt prop del podi la gran majoria de vegades, però el balanç és positiu perquè sabia que el canvi de cilindrada em podia costar».

El pilot recorda que «començar amb un segon lloc va ser increíble, pot ser el córrer més relaxat em va ajudar». També assenyala que va ser «més fácil del que pensava» canviar l’Evo Factori 125 per l’actual Evo Factory 300 MY 2019. Respecte al canvi de categoria, explica que «en alguns trials les zones no són molt complicades, per la qual cosa no tens marge d’error i te l’has de jugar en cada zona».

Carlos espera que 2020 siga l’any del seu debut internacional. «Els pressupostos encara no ens ho han permés, tot i que Beta Trueba confía en mi, en aquest esport és difícil aconseguir patrocinadors i ajudes. A veure si hi ha més sort».

El pilot ja porta tres anys amb Beta Trueba Trial Factory. «Considere aquesta moto una de les més fiables i boniques, així que quan en juvenil B em van oferir entrar a l’equip, no ho vaig dubtar, i estic encantat, són un equip magnífic».

territorials / A més de participar en la CET, Carlos tracta de continuar en el territorial valencià, català i fins i tot aragonés. «De vegades pels estudis no puc, però vull anar a totes les que puga».

El jove encara recorda que «amb 4 anys el meu pare em va comprar una Oset Elèctrica i ens vam recórrer totes les muntanyes. Però la meua primera moto de trial va ser una GasGas Boy de 50 cc».

Admirador d’Adam Raga, Carlos entrena de dos a tres dies per setmana i fa dos dies de treball al gimnàs. Entrena sobretot a l’estiu i la resta depen dels examens. «En casa sempre m’han fet veure que la moto era un premi pels bons estudis. Ara faig quart de la ESO i espere compaginar-ho bé». I és que en el futur li agradaria fer estudis relacionats amb la salut.