El Complex Sindical de Castelló va ser l’escenari de la tercera i la quarta trobades de cloenda per als alumnes de primària del programa Pilota a l’escola 2019-2020, que organitza la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb la Federació de Pilota Valenciana amb la finalitat d’apropar l’esport autòcton a l’alumnat de Primària i Secundària.

En aquestes dues trobades de cloenda, celebrades conjuntament el dimarts 18 i el dimecres 19 a Castelló, hi van participar vora 1.000 alumnes de 25 centres educatius de les comarques de Castelló, els quals van jugar a jocs divertits i van disputar partides de pilota de manera lúdica, acompanyats per tècnics de la federació i pilotaris valencians.

Les tradicionals trobades de cloenda, que tanquen progressivament les sessions teoricopràctiques impartides a les escoles i instituts, van arrancar al principi d’aquest mes a Benicarló i Traiguera, amb més de 600 alumnes que van gaudir d’una jornada esportiva fora de les aules. Les pròximes trobades de cloenda se celebraran a Santa Pola i el Fondó de les Neus els dies 3 i 5 de març, respectivament.

alimentació saludable / A més, les trobades de cloenda compten enguany amb la col·laboració dels supermercats masymas, els quals faciliten als alumnes peces de fruita durant la celebració de la jornada. La mesura té com a finalitat fomentar els hàbits d’alimentació saludable entre els escolars.

D’altra banda, la fase intercomarcal de la competició de raspall en què participa l’alumnat de Secundària en Pilota a l’escola començarà el 2 de març a les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València.

En total, en aquesta edició se celebraran 17 trobades de Secundària i 16 de Primària, amb la participació de més de 10.000 alumnes entre les diferents seus.

En l’edició de Pilota a l’escola 2019-2020 participen vora 700 centres educatius de Primària i Secundària. El període de sessions teoricopràctiques es va iniciar el mes de novembre passat i finalitzarà al final de maig.