La iniciativa anomenada EndavantIgualtat busca consolidar i crear una relació entre diverses associacions socials i els joves futbolistes del Villarreal CF. Mitjançant aquest projecte, el club groguet tracta de donar veu a diverses causes socials amb l’objectiu d’obtindre un benefici mutu, tant per als jugadors de la CanteraGrogueta com per als membres de les entitats. Un dels casos més representatius d’aquesta activitat és la forta amistat que uneix els jugadors del juvenil B i els integrants del centre El Cau.

L’Associació Escola El Cau és una entitat sense ànim de lucre, el seu objectiu és millorar la qualitat de vida de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i de les seues famílies. La darrera de les activitats realitzades entre el juvenil B i Cau va ser tot un èxit, i els membres de l’associació van poder visitar les diverses instal·lacions de la Ciutat Esportiva. A més, van tindre uns guies de luxe, els jugadors del futbol base del Villarreal CF, en concret del juvenil B, que els van ensenyar a la perfecció com i on transcorre el seu dia a dia.

El Mini Estadi, els vestuaris de la Ciutat Esportiva, la residència, el gimnàs, la zona de jocs i els diversos camps d’entrenament van ser les instal·lacions visitades pels membres de Cau. No obstant, la visita també va ser supervisada pel cos tècnic del juvenil B, que va estar en tot moment pendent del transcurs de l’activitat d’EndavantIgualtat. Els entrenadors van oferir una visió més professional i tècnica de tot el que ocorre a la Ciutat Esportiva i les seues diverses zones d’entrenament.

Però l’activitat no es va quedar ací, i una vegada finalitzada la visita es van reunir tots els grups a la zona de jocs. Allí van poder compartir un agradable moment mentre es divertien jugant al parxís, al futbolí o d’altres jocs de taula. No obstant, abans de finalitzar la jornada, els membres de Cau i els jugadors del juvenil B van realitzar un berenar a les instal·lacions de la residència com a colofó final. Aquest dinar va ser l’acomiadament per a una vesprada perfecta entre amics, que s’han convertit en família.

Una relació que segur que amb el pas del temps continua reforçant-se i fent-se forta.