UNA SÈRIE DE TV:

PEQUEÑAS MENTIROSAS.

UN LLIBRE:

BAJO LA MISMA ESTRELLA.

UN MENJAR:

MACARRONS.

UN VIATGE:

THAILANDIA.

UN SOMNI:

PARTICIPAR EN UNS JOCS

OLÍMPICS.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2003 (17 ANYS), ORPESA.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE BATXILLERAT A L’IES VICENT SOS BAYNAT DE CASTELLÓ.

TRAJECTÒRIA: CAMPIONA D’ESPANYA SUB-16 DE LLANÇAMENT DE MARTELL 2018. BRONZE EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA DE LLANÇAMENTS LLARGS DE MARTELL SUB-16 2018. CAMPIONA D’ESPANYA DE LLANÇAMENTS LLARGS DE MARTELL SUB-18 2020.

L’atleta d’Orpesa Ainhoa Gimeno Calzadilla segueix en el Playas de Castellón les passes de l’almassorina Aitana Safont en el llançament de martell. Si aquesta va guanyar el darrer diumenge el Campionat d’Espanya d’Hivern de Llançaments Llargs sub-20, Ainhoa ho va fer en sub-18, després d’haver sigut ja campiona d’Espanya sub-16.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—De menuda vaig fer gimnàstica artística molts anys, però ens van parlar de les proves de Penyeta Roja, em vaig presentar i em van agafar per a cinqué de primaria. Eixe primer any a Penyeta Roja va ser el darrer que vaig compaginar l’atletisme amb la gimnàstica.

—Va ser difícil deixar la teua família i estar interna a Penyeta Roja?

—En realitat només hi vaig estar fins el febrer perquè em vaig trencar un braç. Des de llavors vaig estar com a externa fins segon de l’ESO, que hi vaig tornar. Depén molt dels companys que et toquen i jo he tingut molta sort.

—Per què vas triar el martell?

—Quan ens va tocar especialitzar-nos ho vaig provar, era una disciplina que no havia fet mai. Va coincidir amb una lesió que em va fer canviar la velocitat pels llançaments, i el martell em va agradar des del principi, se’m donava bé.

—El teu millor any esportiu va ser el 2018, amb un bronze en el Nacional d’estiu i l’or en el d’hivern. Com ho recordes?

—Va estar molt bé, no era la favorita però vaig anar tot el temps segona i el darrer llançament va ser el que em va eixir millor.

—Com valores la teua darrera temporada?

—Va ser un any per a adaptar-me al canvit de sub-16 a sub-18, en el que l’important era fer marca personal.

—I el diumenge va arribar un nou títol nacional. Com ho vas viure?

—Va ser molt emocionant perquè anava segona, però en el penúltim intent vaig fer marca personal amb 58,06 metres, i en el darrer vaig tornar a millorar amb 59,04.

—Quins objectius tens ara?

—Preparar el Nacional d’estiu per a revalidar el títol i tractar de fer la mínima per a l’Europeu sub-18

—Aquesta és la teua segona temporada com a esportista del projecte Fer de la Fundació Trinidad Alfonso. Què suposa?

—Està molt bé perquè et fan un seguiment de totes les competicions i això t’anima a millorar.

—Què és el més important per a tindre bons resultats en martell?

—Rendir al màxim, donar tot el que pots i centrar-te molt.

—Què és el que millor se’t dona?

—La tècnica, perquè en els girs de llançament tinc prou velocitat. Ara vull treballar la força per a la nova temporada d’estiu.