El darrer diumenge va ser una gran jornada per al Club Lledó de gimnàstica rítmica de Castelló, que per primera vegada va aconseguir obtindre una plaça per a disputar la Lliga de Clubs Iberdrola de Tercera Divisió.

El pavelló Corredoría Arena d’Oviedo va acollir el control-competició on hi havia en joc cinc places per a la Tercera Divisió, amb un total de 22 aspirants de tota Espanya, cinc d’ells de la Comunitat Valenciana. Finalment el Club Lledó va ser l’únic valencià que va aconseguir l’objectiu.

L’equip del Lledó va estar format per les gimnastes Paula Reyes, Claudia Guillén, Inés Wuzik i Marina Pascual, aquesta darrera cedida pel club Alcora.

Cal destacar que el Club Lledó va entrar a Tercera Divisió per la porta gran, ja que va guanyar la competició. A més, Paula Reyes va ser primera en ar i en maces, i segona en cinta, mentre que Marina Pascual va ser tercera en l’exercici de pilota.

El debut del Lledó en la primera fase de la Lliga Iberdrola tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de març a Valladolid, amb el Club Mabel de Benicarló com l’altre representant castellonenc, en aquest cas en Primera.

Campionat d’Espanya / El Lledó també va ser el club de la província de Castelló que més gimnastes va classificar per a la fase nacional del Campionat d’Espanya Base Individual en la fase autonòmica que es va disputar el darrer cap de setmana a la localitat valenciana d’Almussafes.

Així, en categoria infantil (2007) Inés Wuzik va pujar al podi amb un tercer lloc, que li va otorgar el pas a la fase nacional que es disputarà a Pamplona del 22 al 26 d’abril, on l’acompanyarà Andrea López, que va tancar el top-10. També es van classificar Lucía Altava, sisena en categoria prebenjamí, i Andrea Claramonte, 15ena en juvenil (2003-04).

Un altre club castellonenc que va tornar amb bones sensacions d’Almussafes va ser el Tramuntana del Grau de Castelló, que va classificar dues de les quatre gimnastes que optaven al Nacional.

Claudia Pellicer va ser la millor provincial en proclamar-se subcampiona juvenil amb una puntuació de 10,800, i juntament amb la seua companya Elena Femenía, quarta classificada de les 20 participants en la mateixa categoria, representarà al club castellonenc a Pamplona.

També van participar en l’Autonòmic Individual representant al Tramuntana la gimnasta aleví Sabina Granell i l’infantil Alba Marty, que tot i fer molt bons exercicis no van aconseguir la classificació per al Nacional.

l’alcora i les alqueries / La província de Castelló tindrà finalment huit representants en la fase nacional, ja que també es van classificar Laia Romero, del Rítmica l’Alcora, que va ser setena en juvenil (2003-04), i Eva Castañer, del Pintor Sorolla de les Alqueries, huitena en aleví.