A causa del coronavirus, i davant de la impossibilitat de celebrar el Dia de l’Esport en la manera prevista al principi, la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han decidit adaptar el format a l’actual situació per a evitar-ne la suspensió i per a promoure que tots els xiquets, xiquetes i joves de la Comunitat Valenciana continuen fent esport al llarg d’aquesta jornada.

El 6 d’abril, el Dia de l’Esport 2020 vol ser, d’aquesta manera, més multitudinari que mai, ja que pretén que, a més dels xiquets i xiquetes se sumen també els seus familiars, de manera que tots s’involucren en la planificació, execució i celebració.

A més, amb la intenció de eixir de la rutina de la quarantena i aprofitar al màxim aquesta jornada, l’acció s’amplia i no se centrarà únicament en l’exercici físic, sinó que es demanarà a les famílies que mostren els seus hàbits saludables. Per a participar i generar una gran conversa en les xarxes socials durant el Dia de l’Esport, les famílies i els centres que se sumen a aquesta hauran d’esmentar el compte de Twitter o Instagram (@comunitatesport) i incloure l’etiqueta #Diadelesport.

El professorat d’Educació Física de cada centre serà l’encarregat de fomentar, impulsar i adaptar a l’entorn i realitat del seu centre el seguiment d’aquesta acció.

Enguany havien sigut 750 els col·legis els que havien confirmat la seua participació en una jornada que, encara que no se celebre en els centres, tindrà un reflex a les cases. Les escoles, en qualsevol cas, continuaran encarregant-se d’estimular el seu alumnat i les famílies per a sumar-se al Dia de l’Esport i rebran el premi estipulat: un lot de material esportiu valorat en 120 euros o que la Fundació Trinidad Alfonso emprara aquests diners a fer una donació al projecte solidari ‘Esport Junts’ de l’associació Cooperació Internacional.