La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport invertirà enguany un total de 2 milions d’euros en el foment de l’esport federat i els programes de tecnificació esportiva. L’import de les ajudes convocades per aquest 2020 s’ha incrementat un 8% més respecte de la convocatòria de l’any passat, en la qual van resultar beneficiàries un total de 53 federacions esportives de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta subvenció, Esport de la Generalitat destina 1,2 milions d’euros per a sufragar les despeses ocasionades per la gestió i el funcionament, 500.000 euros per a la promoció d’activitats esportives, i un total de 300.000 euros destinats als programes de tecnificació esportiva.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, destaca «la ferma aposta que es realitza des d’Esport per a fomentar l’esport federat i els programes de tecnificació esportiva, sempre treballant colze a colze amb les federacions». «Des de 2016, quasi hem duplicat l’import d’aquesta línia d’ajudes a les nostres federacions esportives perquè cada any són més les i els esportistes federats en la Comunitat de l’Esport que gaudeixen de l’activitat física i l’esport, i, per tal d’acompanyar millor les i els esportistes d’elit valencians, també hem incrementat el suport als programes de tecnificació», explica el director general d’Esport de la Generalitat Valenciana.

Aquesta entitat col·labora així amb les federacions esportives valencianes i facilita els recursos econòmics i les mesures de suport als esportistes d’elit, i la inclusió d’aquests en programes de tecnificació esportiva i plans especials de preparació per a facilitar i donar suport a la seua progressió esportiva, acadèmica i també personal.

plaços / El termini per a la presentació de sol·licituds per optar a aquestes ajudes finalitzarà el pròxim dimarts 2 de juny de 2020. La presentació de la sol·licitud es realitzarà per mitjans electrònics i, per a això, s’accedirà a l’apartat de serveis en línia de la seu electrònica de la Generalitat a través de l’adreça següent: http://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=2926.

Tots els detalls d’aquesta convocatòria de subvencions per al foment de l’esport federat i els programes de tecnificació esportiva a la Comunitat Valenciana per a l’any 2020 es podem consultar en el següent enllaç del DOGV: http://www.dogv.gva.es/datos/2020/05/19/pdf/2020_3472.pdf

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport té previst que s’incrementen les federacions esportives de la Comunitat Valenciana amb aquestaes ajusdes i siguen més de 53 les que pugan cajudar al foment de l’esport valencià.