La ruta verda de Vila-real (Cas que du el nom del botànic Manuel Calduch) acaba de perdre per a sempre a un dels seus veïns més vells i venerables: un eucaliptus gegant de més de 15 metres d’altura que creixia a la vora del riu Millars i a pocs metres del restaurant El Molí i centre de congressos de Vila-real.

L’immens arbre no ha pogut resistir els embats de l’últim temporal de vent i pluja i ha quedat estés. La força del vent canalitzat a través del llit del Millars que arrumbat l’arbre de soca-rel. En la caiguda el tronc i les branques de l’eucaliptus han destrossat el muret que separa la ruta botànica de la platgeta del Millars i el brancatge d’altres arbres que hi havia al voltant del gegant.

SEGURETAT / La policia local de la localitat ha acordonat la zona fins que els operaris del Consorci riu Millars el trossegen i se l’emporten del passeig. L’arbre creixia en un xicotet talús format bàsicament per sorra, una zona bastant inestable que finalment no ha pogut mantenir el pes de l’arbre com s’ha pogut comprovar a causa del fort temporal d’aigua i vent. Cal destacar que a pocs metres de l’arbre caigut creix l’altre eucaliptus gegant que de moment, si no passa res en els pròxims dies, es manté en peu.