El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, va defendre en el panell Energy’s clean transition, en el marc de la celebració de la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial que té lloc en Davos-Klosters (Suïssa), la descarbonització del sector energètic com a mesura essencial per a assolir els objectius de l’Acord de París, tenint en compte que dos terceres parts de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle estan relacionades amb l’energia.

EN 25 ANYS / Galán va plantejar un escenari per als pròxims 25 anys que estarà marcat per la necessitat de reduir a quasi la mitat les emissions per a atallar a temps el canvi climàtic, període en què el consum energètic, si l’evolució es manté com fins ara, també s’haurà elevat entorn del 45%. Les inversions que açò requerirà, segons Galán, aconseguiran els 19 bilions de dòlars, quasi duplicant les quantitats ja invertides en el sector.

El president d’Iberdrola va recordar que la companyia es va anticipar a la transició energètica i que des de l’any 2000 ha invertit 100.000 milions de dòlars en energies renovables, xarxes i emmagatzematge energètic —a través d’hidroelèctriques de bombament—. A més, va recalcar la posició d’Iberdrola com a líder mundial en energia eòlica i la disminució de les seues emissions a Europa en un 75% des de 2000, la qual cosa es traduïx en la mitat de la mitjana europea.