Demà dijous, 27 de setembre, en la sala d’actes del Vinalb de Vinaròs, a les 19.30 hores, es realitzarà una xarrada sobre la temàtica dels residus urbans i la recuperació de la matèria orgànica, el famós 5t contenidor. La xarrada, organitzada per APNAL-Ecologistes en Acció de Vinaròs, serà impartida per Maria Vicente García, membre d’Ecologistes en Acció i responsable de la campanya Al sol el que és del sol.

La xarrada pretén posar-nos al dia sobre la problemàtica dels residus urbans així com sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències positives d’una correcta separació, sense oblidar l’objectiu: la recollida selectiva de la matèria orgànica i el seu correcte tractament apareixen hui com fonamentals per a reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, la contaminació dels sòls per la presència d’abocadors, la producció massiva de materials fertilitzants que provenen del petroli i el compliment dels objectius europeus de reducció i reciclatge en 2020.

Cal destacar que la Comunitat Valenciana soterra el 60% dels residus urbans en els deu abocadors del territori. Amb estes xifres, segons APNAL, pareix quasi impossible assolir els objectius establits per la Unió Europea per a l’any 2020, que obliga a reciclar el 50% del fem i a enviar a abocador menys del 35% dels residus biodegradables.