La Universitat Jaume I acull des d’avui dimecres el I Congrés Internacional de Nanofluids, materials que serviran per a incrementar l’eficiència energètica i reduir les emissions d’efecte d’hivernacle. Durant tres dies, els experts d’àmbit internacional, provinents de 42 països, debatran al campus de Castelló les novetats sobre els nous materials generats a través de la nanotecnologia els quals permetran avançar cap a processos amb menor impacte en el medi ambient.

DUES TROBADES / Aquesta primera edició, que coincideix amb la segona trobada europea, està organitzada per la COST Action europea NanoUptake —Overcoming Barriers to Nanofluids Market Uptake— del programa H2020, liderada per la professora del Departament d’Enginyeria Mecànica i Construcció Leonor Hernández.

Totes dues trobades científiques pretenen fomentar plataformes globals de col·laboració i intercanvi de coneixement entre investigadors i enginyers que treballen en l’àmbit dels nanofluids i àrees relacionades que també impliquen la indústria o la salut. Els nanofluids abasten àmbits diferents com ara la calefacció, la refrigeració, el emmagatzematge tèrmic d’energia, les aplicacions d’energia solar, etc.

Entre els diversos ponents s’hi troben: Mohsen Sharifpur, Somchai Wongwises King Mongkut, Robert Taylor School, Stephan Kabelac o Yimin Xuan.