El director general de Qualitat i Educació Ambiental, de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Joan Piquer, ha participat en el lliurament de premis de la campanya La reconquesta del vidre, una iniciativa conjunta de la Conselleria i Ecovidrio de recuperació d’envasos.

En la jornada Piquer ha destacat la importància del nou Pla Integral de Residus de la Comuniatat Valenciana (PIRCV) de 2019 per a conscienciar a la societat a través de campanyes de recollida d’envasos. Amb aquesta iniciativa la Conselleria ha reforçat en la Comunitat Valenciana els principis jeràrquics de la gestió dels residus, que passen per la reducció, la preparació per a la reutilització i el reciclatge de qualitat, havent-se d’adoptar estratègies com La reconquesta del vidre, en tots els esdeveniments festius de la Comunitat Valenciana.

Aquesta campanya s’emmarca en el nou rumb de la gestió dels recursos continguts en els residus, dins d’un concepte integrador de la gestió, on, per trasposició de les noves directives del Paquet d’Economia Circular de la Unió Europea, hauran d’acoblar-se els objectius de prevenció i preparació per a la reutilització al costat dels de reciclatge de qualitat, de manera numèrica.

Amb La reconquesta del vidre s’han recuperat 267 tones d’envasos de vidre. La Conselleria té previst mantindre aquesta col·laboració.