Aprofitar la situació de confinament a casa per la crisi sanitaria pot tornar-se en una bona ocasió per disfrutar de l’avistament d’aus, ja siga des de la finestra, el balcó, el pati o la terrassa de casa. Des de l’oenegé SeoBird Life et proposen fer-ne fotos dels ocells i compartir-les en les xarxes socials amb el hastag #AvesDesdeCasa. Altra opció és descarregar-te una app, anomenada eBird, on tots els usuaris posaran les seues imatges i també vídeos de les experiències amb els pardalets que pugen vore per la finestra.

DOCUMENTAL DEL BARRI // D’aquesta manera, grans i menuts poden desenvolupar aquesta proposta i fer-ne d’ella una afició. Les observacions, segons apunten els experts, «són una gran contribució al coneixement i conservació dels ocells de les ciutats i els pobles». SeoBird Life, per això, proposa compartir la informació en la app eBird. Aquesta permet recollir les observacions d’ocells des de qualsevol lloc i en aquestes circumstàncies tan especials també. «A més de registrar totes les observacions ornitològiques dels nostres viatges, excursions o jornades d’anellament, es poden aportar observacions dels ocells del lloc on vivim», resalten.

Es tracta d’una aplicació gratuïta amb la qual molts milers de persones registren les seues observacions dia a dia en el món i Espanya està entre els set països del planeta que més dades d’ocells registra en eBird.