Espai Natura de Torreblanca ha représ amb força les seues activitats divulgatives durant l’estiu. I ho està fent mitjançant la celebració d’un programa de nous i interessants cursos dissenyats per a tota la família però, especialment, per als més xicotets de la casa. Aquesta entitat, la missió de la qual és posar en valor el medi ambient i, en concret, la fauna i la flora de la platja del paratge de Torrenostra, ha realitzat dos cursos al llarg de l’última setmana.

El primer d’ells, anomenat Trucs per a l’hort, es va desenvolupar el 9 de juliol i en ell van participar 25 menors. Durant la sessió, els xiquets van aprendre curiositats sobre les plantes aromàtiques, van construir les seues pròpies eines amb material de reciclatge i van conéixer la manera d’elaborar les denominades bombes de llavors per a plantar amb èxit als jardins. El taller gratuït es va celebrar seguint totes les mesures de seguretat enfront del coronavirus.

ESPÈCIE AMENAÇADA // La mateixa prevenció enfront del covid-19 es va dur a terme en l’activitat del diumenge, sota el títol Tortugues del Prat, tresors de les llacunes, un dels més sol·licitats fins hui. Els assistents, acompanyats pels tècnics de Espai Natura, van descobrir com viuen aquests rèptils en llibertat, van aprendre a identificar-les i a determinar els problemes que els aguaiten.

ORONETES, RATES PENADES... // Els propers cursos per a les pròximes setmanes són els següents: Qui ha passat per ací? Petjades i rastres (demà, 16 de juliol), La naturalesa a través del mòbil i aprenentatge d’aplicacions (dia 19), Científics d’aigua dolça (dia 23), Siluetes del cel, les oronetes (dia 26) i Rates penades, els nostres aliats nocturns, que es desenvoluparà el proper dia 30 de juliol. Cal recordar que al llarg del mes d’agost també continuarà l’oferta divulgativa amb més trobades amb la naturalesa. Tots aquests tallers, igual que els de juliol, es desenvoluparan amb un marcat caràcter pràctic per a un major aprenentatge dels xiquets i un coneixement directe de l’entorn natural.

Els interessats a assistir de manera gratuïta a aquests tallers divulgatius poden posar-se en contacte amb Espai Natura de Torreblanca a través de 964 425 184 o inscriure’s en les Tourist Info de Torreblanca i Torrenostra. També pot formalitzar-se mitjançant espainatura@torreblanca.es o el whatssapp 678 702 586.

Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de la localitat, la Generalitat valenciana i el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, amb la col·laboració de la Fundació Global Nature.