L’Ajuntament de Moncofa ha dut a terme una jornada mediambiental per netejar de plàstics la platja Pedra-roja. Per a materialitzar aquesta acció, el consistori va convocar, el 14 de març, a un grup de voluntaris del municipi, que no van dubtar en unir-se a la jornada, amb la finalitat de col·laborar per protegir i netejar aquest entorn litoral de Moncofa.

El regidor de Medi Ambient, Pedro Sales, que també va participar en l’activitat, va explicar que "el nombre de col·laboradors en la jornada ha sigut elevat i estem molt satisfets de la resposta i de que la població s’implique i done suport a aquest tipus d’iniciatives. L’objectiu principal és continuar mantenint la platja en perfectes condicions i posar en valor el nostre litoral i les nostres platges, elements de vital importància per atraure turistes i visitants".

Acció directa

Els treballs realitzats pels asistents es van desenvolupar per tot el tram de la platja Pedra-roja, una zona on el temporal marítim provocat per la tempesta Filomena, va dipositar una gran quantitat de plàstics i altres estris que, mitjançant aquesta acció, podran ser reciclats i, ademés no perjudicaran l’entorn ni les espècies animals de la zona. L’àrea de platges de l’Ajuntament de Moncofa va proporcionar als participants una botella d’aigua de vidre, de la campanya local No al Plàstic per dipositar tots els plàstics i objectes trobats en aquest tram de platja del municipi.

Donada la situació que vivim a causa de la pandèmia, i com a mostra que salut i cura del medi ambient són conceptes parells i compatibles, l’Ajuntament va vetllar també perquè tots els voluntaris que van acudir per col·laborar en aquests treballs de neteja, pogueren fer-ho mantenint les mesures de seguretat establides per les autoritats, respectant la distància de seguretat entre persones i amb l’ús de les màscaretes.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós, que també va estar present en aquesta cita mediambiental, ha expressat la seua "satisfacció per la destacada participació de veïns de Moncofa i la platja que, una volta més, ha posat de manifest el compromís de la població amb l’entorn natural i els seus baluards turístics. Aquest fet posa també de manifest l’esforç de tot el municipi per mantindre i fomentar polítiques i accions destinades a cuidar el medi ambient, amb l’intenció de arribar a ser un exemple de bones pràctiques, com ara l’eliminatció dels plàstics, especialment en les zones de bany, on el mar ha dipositat aquests materials i demés objectes en tota la costa".