i-DE, la companyia de distribució d’electricitat d’Iberdrola, actuarà com a facilitador tecnològic de les Comunitats Energètiques Locals (CEL), que podrien posar-se en marxa a Espanya en els pròxims mesos.

Per a això, la companyia ha posat la seua experiència i lideratge en transformació digital a la disposició de huit projectes presentats al Next Generation EU en cinc regions: Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Extremadura, Castella-la Manxa i Regió de Múrcia, a les quals aportarà eines digitals que permeten una correcta gestió de la xarxa i de la producció renovable, la participació activa dels usuaris i l’optimització del consum, elements clau de la transició energètica.

En aquest àmbit, i-DE estructura el servei a aquests projectes col·laboratius sobre quatre pilars fonamentals: gestió de dades, xarxes intel·ligents, integració de producció renovable i resiliència i biodiversitat.

Beneficis

Te puede interesar:

Com a resultat, els usuaris d’aquestes comunitats energètiques locals aconseguiran una major autonomia en el subministrament, al costat d’una correcta gestió de la xarxa, activa i dinàmica. Així mateix, tindran accés virtual a dades reals i actualitzades de la producció i la demanda; i accediran en desenvolupar-ho de solucions intel·ligents d’emmagatzematge d’energia i recàrrega de vehicles. Amb això, sobre la base d’una xarxa robusta i resilient a fenòmens climàtics extrems.

i-DE recolzarà la tramitació i execució dels projectes, proporcionant assessorament tecnològic i tècnic per a aconseguir una major eficiència de costos i de consum. A més del seu profund coneixement de les energies netes i la seua integració en la xarxa, l’empresa assessorarà aquestes comunitats sobre els sistemes d’emmagatzematge més eficients i les millors solucions de mobilitat, coneixent les ubicacions òptimes en cada localitat per a instal·lar punts de recàrrega. Aquest projecte està plenament alineat amb els plans de recuperació europeus.