Un dels punts més emblemàtics de la província de Castelló és el Parc Natural del Desert de les Palmes, una vertadera joia que, durant els mesos d’estiu, tenen l’oportunitat de descobrir moltes persones. Per a difondre la bellesa i els encants d’aquest entorn, el Parc ha previst una àmplia programació divulgativa que s’ha intensificat des de l’inici de juliol i que, en les pròximes setmanes, comptarà amb noves activitats per a tots els públics.

La primera d’elles arribarà aquest mateix dissabte, 24 de juliol, amb una excursió de marxa nòrdica que ascendirà fins al cim del Bartolo. Serà una ruta vespertina, que començarà a les 19.00 hores des del Centre d’Interpretació la Bartola i es realitzarà amb la col·laboració de l’Escola Valenciana de Marxa Nòrdica i Descubre Club de Senderisme i Marxa Nòrdica.

Els participants recorreran 5 quilòmetres, amb un desnivell de 329 metres. No cal dur bastons de marxa nòrdica o de senderisme, ja que els col·laboradors els facilitaran.

Una altra interessant activitat arribarà el 28 de juliol, amb l’el taller didàctic anomenat Art i Natura, que es desenvoluparà des de les 11.00 hores al Centre d’Interpretació la Bartola amb propostes divulgatives per al públic infantil.

El Parc Natural també celebrarà el 30 de juliol, des de las 12.00 hores, la jornada per a tota la família Papallones: habitants alats del Desert, que inclou una xerrada i la visualització dels principals exemplars. Per a totes les activitats és necessària la inscripció prèvia a través del telèfon 964 333 687 o del correu electrònic paratge_desert@gva.es, facilitant les dades personals principals.