Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, rellança el moviment Banderes Verdes que té com a objectiu guardonar l’esforç de 4.000 establiments hostalers de la zona, així com l’activisme de 40 municipis costaners de tota la Comunitat Valenciana per la sostenibilitat. A la província de Castelló, en concret, són 12 els municipis participants: Alcalà de Xivert, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Xilxes, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca i Vinaròs.

Les localitats participants tractaran d’arrabassar les seues banderes verdes a Dénia i Benidorm, guardonats en l’última edició. Aquesta campanya involucra tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una iniciativa que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. 

Quasi 820 establiments hostalers de la Comunitat s’uneixen a aquesta iniciativa contra el canvi climàtic MEDITERRÁNEO.

El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model d’economia circular. Per això mateix, quasi 820 establiments hostalers de la província de Castelló es comprometen amb el reciclatge i la sostenibilitat gràcies a aquesta campanya. Per a facilitar aquesta tasca, Ecovidrio instal·larà, aproximadament, 180 nous contenidors i preveu entregar al voltant de 680 poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. 

«El reciclatge de vidre manté una tendència a l’alça a Castelló i el nostre objectiu és que continue creixent amb campanyes de conscienciació com aquesta i facilitant al màxim la separació, com ja estem fent amb la instal·lació d’aquests nous contenidors, entre altres accions», assenyalava en la presentació Ignasi Garcia, tinent d’alcalde i regidor de Gestió Integral de Residus de l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

Ecovidrio instal·larà uns 180 nous contenidors per a facilitar el desenvolupament d’aquesta campanya. MEDITERRÁNEO.

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, va valorar l’esforç de la recollida separada en origen que redueix la generació de residus, les emissions i el consum de recursos i matèries primeres. «Consolidar la separació a través del contenidor verd fomenta la presa d’una relació sostenible amb el planeta i l’atenció a l’emergència climàtica», subratllà Tuzón. A més, va posar l’accent en l’educació ambiental que completa el moviment Banderes Verdes, en el qual «guanye qui guanye, guanya el medi ambient».