L’Ajuntament de Moncofa ha pres la decisió d’invertir 14.000 euros en la substitució dels projectors de les torres d’il·luminació del camp de futbol municipal per lluminàries de tecnologia led, una acció que repercutirà en un important estalvi energètic en el consum elèctric. Així mateix, segons ha assenyalat el consistori, el benefici derivat d’aquest estalvi s’emprarà en la realització d’accions mediambientals.

El primer tinent alcalde, José María Andrés, ha manifestat al respecte que «amb aquesta acció serem més respectuosos amb l’entorn de la localitat, ja que al consumir menys energia emetrem menys CO2 a l’atmosfera». 

Aquest tipus de projecte forma part de l’aposta política mediambiental que està portant a terme el consistori de Moncofa.

Subvenció

D’altra banda, l’Ajuntament de la localitat ha obtingut una subvenció de 150.000 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), per a la substitució de les bombetes de l’enllumenat públic tradicional de la localitat per bombetes de tecnologia led. En un primer moment, la previsió és dur a terme la substitució de els quadres més grans, que alimenten l’enllumenat del 80% del nucli urbà. Els quadres elèctrics esmentats es troben ubicats als carrers Cervantes i Sant Antoni, que proveeixen les connexions d’una gran part de l’enllumenat públic.

Plaques fotovoltaiques

Segons va assenyalar Andrés, aquestes accions posen de manifest el fet que «l’equip de govern aposta per el desenvolupament de polítiques verdes i respectuoses amb el medi ambient. Aquests dos projectes constitueixen sols alguns exemples d’aquesta línia, que se sumen a altres iniciatives que pretenem dur a terme en breu. En aquest sentit cal recordar que, actualment, s’està estudiant la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tots els edificis municipals, amb l’objectiu d’impulsar l’autoconsum», i sense oblidar la posada en marxa de les plaques fotovoltaiques del poliesportiu municipal i l’electrolinera que serà una realitat a finals d’aquest any