Green Generation és una sèrie infantil d’animació, produïda per Vicent Monsonís i amb il·lustracions d’Ester Gradolí, ambdós de Burriana, que educa als menuts sobre la natura, la crisi climàtica i la necessitat de respectar el medi ambient, un compromís que els creadors han volgut fer extensiu a totes les accions relacionades amb la producció.

Emissions 0

Sobre la base d’aquest objectiu, l’equip de Green Generation, que necessitava assistir al Mipcom (Mercat Internacional de Programes de Comunicacions), el mercat de producció de televisió més gran del món, va voler fer-ho d’una manera sostenible i causant el menor impacte possible sobre el medi ambient. Així, amb el suport d’Autocas, la sèrie ha fet els 900 km. que separen Castelló de Cannes en un cotxe elèctric, un Mercedes Benz EQB. Cal assenyalar que un trasllat d’aquest tipus en un cotxe de gasolina emet uns 350 kg d’emissions contaminants de CO2, mentre que el viatge en el nou Mercedes Benz EQB ha suposat 0 emissions al planeta, el que demostra que el cotxe elèctric és, cada vegada més, una alternativa per a la mobilitat privada.

Compromís

Al llarg del viatge, els personatges de Green Generation han explicat en les xarxes socials la necessitat d’acabar amb el nostre estil de vida contaminant i donar pas a les alternatives sostenibles, com ara els cotxes elèctrics. Amb aquesta acció, Green Generation ha complit amb el seu ferm compromís de protecció i defensa de la natura i el medi ambient, alhora que ha promocionat la necessitat de comptar amb alternatives sostenibles d’energia.

La serie

Green Generation és una sèrie educativa que explica conceptes com la crisi climàtica, la desforestació o el reciclatge. En paraules del seu director, Vicente Monsonís, "l’objectiu és que els menuts incorporen aquests conceptes al seu llenguatge habitual, l’interioritzen i el facen servir, perquè això facilita la seua conscienciació i la de les famílies". 

És la primera sèrie d’animació per a xiquets especialitzada en medi ambient i canvi climàtic. A través de l’educació climàtica, la sèrie promou valors com la diversitat, la igualtat i la tolerància. La producció està en la recta final. Es pot veure en Àpunt i prompte en la plataforma de continguts educatius britànica Azoomee.

La intenció del seu productor és que s’arribe a convertir en un referent d’educació mediambiental en tot el món.