L’Ajuntament d’Almenara manté la seua política d’aposta per l’impuls de les energies renovables, a través del desenvolupament gradual d’accions en favor d’aquest objectiu. Una de les últimes mesures adoptades és la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum compartit amb excedents, en les teulades de dos centres educatius de la localitat: l’Escola Infantil Municipal i l’edifici central del CEIP Juan Carlos I.

L’actuació s’ha dut a terme amb una aportació econòmica de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) d’aproximadament 35.000 euros, dels quals el 50% corresponen a una ajuda directa i l’altre 50% a un préstec bonificat per a l’Ajuntament de la localitat.

En el cas del CEIP Juan Carlos I , amb una potència de 15 kw, produirà una energia de 24.800 kWh/any, amb una energia autoconsumida de 20.500 kWh/any i una demanda de 39.000 kWh/any, el que suposarà un estalvi del 52,2% i s’evitarà l’enviament d’emissions a l’atmosfera de 6.448 kg de CO2₂ a l’any.

Pel que respecta a l’Escola Infantil Municipal la instal·lació té una potència de 10 kW, el que es traduirà en una energia produïda de 15.900 kWh/any, amb una energia autoconsumida de 14.500 kWh/any i una energia demandada de 24.000 kWh/any. Aquesta instal·lació suposarà un estalvi del 60% i s’evitarà l’emissió de 4.134 kg de CO2 anuals.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat al respecte que "amb la instal·lació de aquestes plaques solars en els centres educatius, continuem amb la nostra estratègia de fomentar l’ús de les energies netes, com és el cas de la solar i, alhora, impulsar l’estalvi energètic". Pérez ha destacat que "continuarem aquesta línia d’actuació amb més projectes".