La Fundació Caixa Castelló convoca els projectes d’investigació per a fomentar la investigació sobre la fauna del bosc monumental del Barranc dels Horts i Mas Vell, a Ares del Maestrat, encaminada a la millora de la gestió dels ecosistemes i la seua biodiversitat

La convocatòria es dirigeix a estudiants universitaris matriculats en últims cursos de titulacions de qualsevol de les universitats de la Comunitat Valenciana; estudiants de l’últim curs de cicles formatius de grau superior, ambdós vinculats amb l’objecte de la convocatòria; i qualsevol persona, física o jurídica, vinculada al medi ambient, que acredite la seua experiència i professionalitat en estos temes. Cal assenyalar que els sol·licitants hauran de justificar l’empadronament o domicili fiscal en la província de Castelló.

Els organitzadors podran seleccionar dos projectes, dotats cada un d’ells amb 1.500 euros, o un sol projecte, dotat amb 3.000 euros.

Terminis

Els aspirants hauran d’emmarcar els projectes en l’elaboració de censos estacionals d’avifauna per mitjà de transectos i estacions d’escolta, o l’inventari de mamífers (carnívors, insectívors, lagomorfos i ungulats) per mitjà d’observació directa i indirecta i tècniques de fototrampeo. A més, els projectes hauran d’executar-se en un termini de nou mesos a partir de la data de concessió de l’ajuda.

Les sol·licituds, ajustades al model formalitzat, hauran de presentar-se per correu electrònic (medioambiente@fundacioncajacastellon.es). El termini serà de l’11 d’abril a l’11 de maig i no es tindran en compte aquelles que es presenten fora de temps.

Té un valor excepcional

Amb aproximadament 600 hectàrees, el Barranc dels Horts i Mas Vell té un valor excepcional, ja que conserva una arbreda centenària de quejigos i carrasques, única a la Comunitat Valenciana. Propietat de la Fundació Caixa Castelló des de 1993, i gestionat per aquesta entitat, forma part del LIC Alt Maestrat; de la ZEPA Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana, de la Xarxa Natura 2000; de la Xarxa de Microreserves de flora de la Comunitat Valenciana amb tres microreserves; i del bé d’interés cultural del Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla