Un dels reclams mediambientals més importants de la província de Castelló és l’Aula de la Natura i el paratge dels Estanys d’Almenara, dos espais que desperten cada vegada més interés entre els amants de la naturalesa. Les xifres parlen per si soles i es que en el que portem del mes de novembre s’han rebut més d’un centenar de visites.

Els usuaris del Centre de Dia de Torrefiel formen part d’aquest registre, ja que van realitzar la ruta adaptada, una iniciativa que va nàixer a 2017 i que es va realitzar amb la col·laboració de Cocemfe.

Aquesta ruta adaptada dels Estanys és de les primeres existents en la Comunitat Valenciana i compta amb l’aval de Turisme Comunitat Valenciana, a més d’aparéixer en el primer catàleg que es va elaborar juntament amb les de València, Ibi i Onil. Des de la seua creació s’haconvertit en un punt de trobada inclusiva en el paratge natural.

Exposicions

L’Aula de la Natura comprén una renovada exposició didàctica dirigida a tots els públics, però especialment al familiar i infantil, en la qual es dona a conéixer, d’una forma dinàmica, l’origen i la importància de la marjal d’Almenara, les zones humides i hàbitats, la fauna i flora, les migracions o les raons per les quals s’han protegir aquestes zones. La mostra es completa amb una sèrie d’activitats periòdiques i rutes per la marjal i els Estanys que compten amb la col·laboració de Seo Birdlife.

Actualment s’està treballant en la programació d’interessants exposicions per al públic en general i per als alumnes de Primària, Secundària i cicles formatius que tinguen algun enllaç amb el medi ambient, ja que podran conéixer la flora i fauna que alberga la marjal d’Almenara i d’altres punts del planeta.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, va manifestar que "els Estanys i l’Aula de la Natura són un exemple de la importància de conservar la naruralesa i una eina per a transmetre valors mediambientals a les futures generacions".