On està parant ara el Bus de la Llengua? Després de la cancel·lació completa de la seua estada a Xàbia i d’una de les jornades a Benissa per motiu de les pluges que van afectar a gran part de la Comunitat Valenciana —més concretament a la província de Castelló—, la programació torna a la seua normalitat amb nombroses activitats.

El Bus de la Llengua continua la seua ruta per la província d’Alacant desplegant la seua activitat dins de la campanya Sempre teua. La teua llengua, campanya institucional de promoció del valencià de la Generalitat Valenciana, patrocinada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Després de les incidències succeïdes el passat cap de setmana en què va haver de cancel·lar-se la visita del Bus de la Llengua a la localitat de Xàbia i interrompre una de les jornades programades, el 20 d’octubre, a Benissa, el bus ha emprés novament el seu itinerari previst per la província. Així, el passat dia 23, el bus va arribar a Calp on va estar fins ahir, estacionat en el pàrquing dels col·legis Azorín i Gabriel Miró. Pràcticament, la primera de les jornades l’autobús va estar disponible a les visites del públic en general, mentres que les altres dos es van realitzar diferents activitats per a alumnes dels centres escolars.

La campanya Sempre teua. La teua llengua té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat valenciana, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a la consecució de l’equitat lingüística.

Tallers lúdics i didàctics

L’autobús compta amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant de centres educatius com de públic en general. La finalitat dels tallers és motivar i divertir els participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic.

Promoció

En el bus es promou la diversitat lingüística per mitjà de jocs i concursos que busquen la complicitat del públic. El bus també compta amb marxandatge de la campanya «Sempre teua. La teua llengua», com a camisetes, bosses de mà, xapes i llapis per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

La pròxima parada del Bus de la Llengua, després de la seua estada a Calp, serà a Altea dijous que ve i divendres. Posteriorment, posarà rumb a Benidorm, on estarà el 29 i 30 d’octubre i l’1 de novembre. D’ací dirigirà el seu rumb a la Vila Joiosa on romandrà el 2 i el 3 de novembre. Durant tot este any de 2018 el Bus de la llengua visitarà 77 municipis de la Comunitat i en 2019 visitarà 29 més.

Sempre teua. La teua llengua és vol que tota la població valenciana se senta orgullosa del valencià com a llengua oficial.