El Bus de la Llengua continua la seua ruta per la província d’Alacant desplegant la seua activitat dins de la campanya Sempre teua. La teua llengua, iniciativa institucional de promoció del valencià de la Generalitat valenciana, patrocinada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

La campanya Sempre teua. La teua llengua té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat valenciana, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a la consecució de l’equitat lingüística.

La campanya es va presentar el 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, i s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb un conjunt d’activitats que es podran seguir des de la pàgina web www.sempreteua.gva.es.

Tallers lúdics i didàctics

L’autobús que recorre diverses localitats de les tres províncies, Castelló, València i Alacant, compta amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant de centres educatius com de públic en general. Sota el nom de Una de quatre, L’alfaruleta, A la moda, El conte volador i Paraules esteses tenen com a finalitat motivar i divertir els participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic.

En el Bus de la Llengua es promou la diversitat lingüística per mitjà de jocs i concursos que busquen la complicitat del públic. El bus també compta amb marxandatge de la campanya en forma de camisetes, bosses de mà, xapes i llapis per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

Pròximes parades

Hui i demà l’autobús estacionarà a Novelda. I les pròximes parades del Bus de la Llengua seran a Monòver els dies 3 i 4 de desembre, i continuarà per Elda (5 al 7 de desembre), Petrer (10 al 12 de desembre), San Antonio (13 de desembre), Enguera (14 de desembre), Ayora (15 de desembre), Utiel (17 de desembre), Requena (18 de desembre), Bunyol (20 de desembre), Xiva (21 i 22 de desembre) i Expojove València (del 26 al 31 de desembre). Durant el proper 2019 està previst que continue la visita per altres 29 poblacions més.

La Generalitat té el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos entre els parlants i incrementar el prestigi social de la llengua pròpia. En este sentit, esta campanya, a més, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial.

«El valencià és viu perquè hi ha gent que ho parla. La llengua és teua perquè segur que l’entens. I, apel·lant als sentiments d’una nota que pot ser d’amor, volem que siga Sempre teua. La teua llengua», indiquen els impulsors.