No acostumo a creure en la deessa fortuna. Diguem que sóc reticent a pensar que tot el que fem respon al simple atzar o que alguns gaudeixin d’una vida benestant o pròspera per gaudir d’allò que anomenem «sort». Entenc que el destí, si és que tal cosa existeix, pot ser capritxós, però dubto molt que unes persones siguin més afortunades que altres perquè atresorin aquest do. Sóc més procliu a pensar que tot és fruit d’un esforç comú, i allò altre que qui sembra, recull. Dit això, tir en orris tot el que acabo d’escriure’ls per assegurar que, en ocasions, els que vivim a Castelló tenim molta sort.

A què em refereixo? Doncs bé, tenim sort de comptar amb una sèrie de persones inquietes, professionals capaços d’aconseguir que en una ciutat com aquesta puguem assistir a concerts que són pur èxtasi emocional i sensitiu. Born! Music ha aconseguit des dels seus inicis fer de Castelló un petit reducte o oasi en el qual tenen cabuda l’experimentació musical a través de les propostes més personals de l’escena musical internacional. Insisteixo, poder gaudir d’això és una cosa increïble que hem de valorar tots.

Fruit de la relació de Born! Music amb la Universitat Jaume I es va gestar un cicle que en el poc temps de vida que té ja ha deixat clar quines són les seues intencions. Ens referim al cicle Encontres musicals que aquest proper dimecres, 10 d’octubre, a les 19.30 hores, al Menador, torna amb JFDR, l’últim projecte de la islandesa Encontres musicalsJófríður Ákadóttir (impronunciable nom, si). Cada cita que organitza Born! Music és una oportunitat a descobrir nous mons i sensacions. En el cas de Jófríður, la seua música està impregnada «de detalls subtils de folk, electrònica, percussions suggerents i aquest vapor que només desprenen els discos que arriben des de l’illa dels volcans i el gel», com bé apunten des de la promotora castellonenca.

Björk és una de les seues valedores, la qual cosa diu molt d’aquesta jove artista que oferirà un concert col·laboratiu amb el Cuarteto Magalbe per brindar-nos aquestes cançons en les que destil·la tota la seua essència, melodia i subtilesa, mitjançant la conjugació de l’orgànic i l’electrònic, en un tot que dibuixa les línies abruptes, però belles de la seua terra natal. Moltes, moltes ganes d’assistir a aquest concert.