El final del segle XX va coincidir amb un moment d’auge econòmic i urbanístic sense precedents en la història no sols espanyola sinó mundial. Va ser el moment del boom, una bambolla que si bé va generar gran riquesa en un principi prompte va tindre conseqüències letals i partir de 2008, després de l’afonament del sistema financer, va entrar en el que els economistes han qualificat com la gran recessió.

Castelló no ha sigut una excepció en este procés de ràpid creixement i de posterior caiguda abrupta de l’economia passant de disfrutar del plena ocupació a una taxa de desocupació que s’acosta al 26 per cent. Per a trobar les raons d’esta profunda crisi econòmica, que es va superant molt a poc a poc, cal recordar el que va passar en l’última dècada del passat segle XX quan la construcció es va convertir el motor imparable de l’economia castellonenca. Una gran demanda d’aquells anys va ser construir camps de golf i fer de la província un de les primeres destinacions a Espanya per als aficionats a este esport. Es van arribar a presentar fins a dotze projectes distints i cap de s’ha realitzat, Alguns sobreviuen com zombis en el planejament urbanístic d’alguns municipis i poc més. La resta s’han judicializat i están en vies d’ extinció.

La provincia de Castelló només disposa dels camps de golf que ja estaven fets l’any 1995. Els dos de Castelló, El Pinar i la Coma, i el camp Panoràmica de Sant Jordi. I este sí que va ser un projecte real i no virtual com sol succeir a Castelló. Ara fa 25 anys, en vespres nadalenques, va desembarcar en el Casino Antic l’empresa de capital suís i alemany Forienbau Feba que va assegurar que invertiria més de dos-cents mil milions de les antigues pessetes, un total de 1.200 milions d’euros, en la construcció d’un gran complex en la població de Sant Jordi, en el Maestrat, amb un gran camp de golf de 21 clots que va titular amb el nom de «Verd Faba». L’alcalde de la població, el veterà Lluís Tena, va ser l’encarregat de presentar el projecte que s’anava a convertir en realitat en només cinc anys. El camp de golf Panoràmica, com així es va batejar, és hui un dels millors del Mediterrani i va ser el lloc on José María Aznar va autoritzar l’aeroport de Castelló. Va ser en un lloc cridat miracle.