Per primera vegada este Govern ha aconseguit sumar a tots els municipis de la província amb indústria ceràmica per a anar de la mà a la gran cita mundial del sector, CEVISAMA. L’estand de la Diputació serà el gran punt d’encontre de la ceràmica castellonenca, del talent, de la innovació, de l’art i de la força de tot un sector líder mundial i del qual ens sentim especialment orgullosos.

Allí confluiran la història, el saber fer i les oportunitats de futur d’Almassora, Betxí, Borriana, Cabanes, Castelló, Figueroles, l’Alcora, Llucena, Moncofa, Nules, Onda, Ribesalbes, Sant Joan de Moró, Vall d’Alba, Vilafamés, Vila-real i Xilxes. Gràcies a tots per confiar en este Govern en el seu paper central com a cohesionador del territori i coordinador supramunicipal.

Un total de 17 municipis que sumen més de 200 empreses ceràmiques i proveïdores, quatre museus, instituts i escoles ceràmiques i, sobretot, tot el pes de la història i tradició ceràmica d’esta terra. Gràcies a ells la ceràmica de Castelló té un lloc arreu del món i som líders en qualitat, art i innovació.

Ajuntaments, Diputació i altres institucions representants de la innovació, com és el cas de l’ITC, o de l’empresa, com és el cas de la Cambra de Comerç, considerem que és clau acudir de la mà a Cevisama, perquè si cadascú per separat ha aconseguit fer de la ceràmica un ventall d’oportunitats per al poble, imagineu on podem arribar si treballem junts.

Estos 17 pobles, que agrupen al 62% de la població de la província, i les seues empreses, són els responsables del 95% de la producció ceràmica nacional; de 15.000 llocs de treball directes en el sector i 7.000 indirectes; de 3.300 milions d’euros de facturació anual; o de liderar l’exportació ceràmica en Europa.

defensa a ultrança del taulell

Esta és la força amb la qual acudeix a Cevisama la marca Castelló. I estos són els arguments amb els quals este govern provincial seguirà defenent a ultrança el taulell castellonenc davant altres mercats i administracions, treballant per millorar la competitivitat de les nostres empreses i reivindicar arreu del món el nostre talent, esforç innovador i qualitat única. La raó per la qual som referència internacional.

Perquè liderar el desenvolupament econòmic del territori és un dels quatre eixos estratègics que guien el dia a dia d’esta Diputació, i perquè volem seguir impulsant un dels sectors tractors d’esta terra amb moltes coses bones per portar-nos encara. I ho farem junts, perquè som ceràmica, som innovació i som província.