La cultura és la resposta a totes les preguntes difícils de la nostra societat europea”. Aquesta és la resposta de Frank Beermann, director de la Robert Schumann Philharmonie (RSPh), a una de les preguntes que vaig tenir ocasió de formular-se en una entrevista ara fa tres anys.

El conjunt alemany, un dels més veterans i de més tradició al país germànic, va actuar a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló un maig 20 exemplificant aquest paper que des dels seus inicis exerceix com “ambaixador de la cultura i el portador de una tradició musical única”, en paraules de Beermann. Ara, tornaran a fer el mateix, en el mateix escenari, el 24 d’aquest mes, amb un repertori protagonitzat per dos compositors que van escriure algunes de les obres més memorables del segle XIX: Ludwig van Beethoven i Anton Bruckner.

EL CONCERT // Frank Beermann obrirà el concert amb el ‘Concert per a piano núm 3’, de Beethoven. Per interpretar-lo, la RSPh comptarà amb la col·laboració de l’italià Fabio Bidini, reconegut ara com un dels millors pianistes transalpins des dels dies del llegendari Arturo Benedetti Michelangeli. El seu talent d’exepció posseeix una màgia tècnica que es combina amb un lirisme poètic i una impressionant habilitat de variar els colors del seu atac sobre el teclat.

Després del descans, els espectadors que acudeixin al Auditori podran gaudir de la ‘Simfonia nº 4’, coneguda com la ‘Simfonia Romàntica’, de Bruckner. Aquesta peça va ser escrita en 1874 i revisada successives vegades fins a 1888. Una de les obres més populars del compositor austríac.

És aquest un dels concerts del trimestre, sens dubte.