Mitjançant les mesures «reaCtivem» de Cultura de la Generalitat, Les Arts desplega els mesos de juny, juliol i setembre, diversos concerts i recitals de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i del Centre de Perfeccionament de les Arts per diferents poblacions de les comarques de Castelló amb el títol Les Arts amb tu’. Seran concerts de cambra de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana per a cordes i vents, i recitals dels joves cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament, que interpretaran àries d’òpera i romances de sarsuela.

El conseller Vicent Marzà valora aquesta iniciativa de manera molt positiva destacant que «acostem les Arts als nostres pobles i ciutats de les comarques de Castelló amb 8 propostes musicals d’excel·lència i una òpera. Una proposta que ha vingut per a quedar-se, ja que respon a la vocació de territorialitzar la programació que sorgeix de les Arts, les activitats de la qual han de transcendir més enllà de l’edifici de la institució».

Per la seua banda, Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts ha explicat que «en aquest moment de tornada a l’activitat cultural i de reprendre vincles amb la ciutadania, la labor divulgativa de les Arts es fa encara més necessària. És important que el públic torne al teatre, però encara més tornar-li l’experiència de la música en viu després de mesos de confinament. Per això, amb aquesta gira posem a la seua disposició la nostra excel·lència artística, estiguen on estiguen».

Després de les dues primeres actuacions als municipis de Segorbe i Cirat (27 de juny), ‘Les Arts amb tu’ visitaran altres localitats de la província com ara Morella (1 de juliol), Vinaròs (11 de juliol), Albocàsser (18 de juliol) i Borriana (23 de juliol). Per a tancar aquesta sèrie de concerts de la gira Les Arts amb tu la ciutat de Castelló acollirà al setembre un concert simfònic de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, Vilafranca, com a població amb el títol de Capitalitat Cultural Valenciana acollirà el dimecres 1 de juliol l’òpera ‘El tutor burlat’, del valencià Vicent Martín i Soler dins del programa ‘Les Arts Volant’, que recorrerà les cinc capitals culturals valencianes. El propòsit d’aquest programa és fer arribar l’òpera a qualsevol racó del territori gràcies a un gran camió preparat per a transformar-se en escenari a la seua arribada a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe interpretada pels artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts, acompanyats al piano.

Així doncs, els castellonencs i les castellonenques podràn gaudir d’aquestes actuacions d’altíssim nivell artístic i musical a diferents localitats de la província de Castelló. Entre els mesos de juny i juliol s’oferiran.

UNES NITS ESPECIALS

D’altra banda, cal destacar que l’Institut Valencià de Cultura ha presentat aquesta mateixa setmana la nova edició del cicle Nits al Claustre, que cada estiu se celebra al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló i que amplia la seua oferta per a l’edició de l’any 2020.

La present edició tindrà lloc del 16 de juliol al 29 d’agost amb un tancament de luxe: l’actuació d’Alberto Sanjuan amb el concert «Polvo enamorado».

Nits al Claustre ofereix una proposta de huit espectacles a l’aire lliure que un any més omplirà de música i paraules les nits d’estiu de Castelló. Seran propostes d’estils i gèneres molt diferents. Els concerts seran a les 22.30 hores al claustre del Museu, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, que enguany estarà determinat per les mesures de distància física i altres mesures de seguretat per la crisi del coronavirus.

Alfonso Ribes, delegat territorial de l’IVC a Castelló, ha explicat que «un any més, portem una programació estiuenca molt variada, amb espectacles que van de la poesia al ‘jazz’ clàssic passant pel pop, el mestissatge i la música mediterrània d’arrel. L’any passat vam quedar molt satisfets amb la bona acollida de les propostes programades i esperem reeditar-la enguany”.