Em vol? No em vol? La etern dubte de l’enamorat. Quantes vegades hem sucumbit al poder de l’amor? Bé sigui en la vida real o en la ficció, l’amor és, sens dubte, un dels motius principals de la creació literària. Font d’inspiració, iniciador de diàlegs interiors i exteriors, experiència complexa... La literatura ens ha brindat (segueix fent-ho) nombrosíssims retrats protagonitzats per aquest amor a vegades idealitzat, altres injuriat, aquest amor passional, carregat de sensualitat que pot transformar-se en plor i pèrdua. No pocs autors s’han servit de l’amor per reflexionar sobre la finitud de la vida, la seva transcendència, sobre la recerca o anhel de felicitat, sobre la soledat i el dolor, sobre la mort.

L’amor impossible, tirà de vegades, cortès, apassionat... segueix provocant sentiments oposats en els milers i milers de lectors que es submergeixen en aquestes històries que desencadenen sentiments profunds. No és estrany, per tant, que l’anomenat “gènere romàntic” continuï viu dins del mercat editorial, com així ho demostren els seus alts índexs de venda. El romanticisme enganxa. Aprofitant aquest filó, Benicàssim acollirà a finals d’aquest mes de juny la I Fira Nacional de Novel·la Romàntica, dirigida per Patricia Puerta. Fins a la costa, en un ambient íntim i d’elegància, arribaran algunes de les autores més rellevants del gènere en l’actualitat, entre les quals destacarien Megan Maxwell, Genoveva Casanova, Olivia Ardey i Noelia Groc --han confirmat la seua assistència més de 20 escriptores--.

Segells de la importància d’Ediciones B, Versátil, Grupo Planeta, Espasa, Edicions Urbano o Roca Editorial estaran representats en aquesta cita que es preveu reeixida gràcies al seu plantejament, ja que no només hauran presentacions de llibres, sinó tertúlies amb algunes de les millors plomes “romàntiques” a nivell nacional, sol, platja i moments màgics al costat del mar. De nou, la província de Castelló es convertirà en un centre literari, en aquesta ocasió, un centre amb molt d’amor. H