Va ser Victor Hugo qui va escriure: “El futur té molts noms. Per als febles és l’inassolible. Per als temorosos, el desconegut. Per als valents és l’oportunitat”.

A la vista del que s’ha anat gestant a Borriana durant els últims mesos, crec que estem davant un exemple clar d’aquest futur replet d’oportunitats forjat per un grup de valents que no es conformen amb el ja establert. Chapeau! L’aparició de l’EMAC és fruit de la inquietud d’un grup de persones que, vist l’excel·lent pòsit cultural i artístic que resideix a la província de Castelló, han decidit apostar per crear un espai on tots aquells talents tinguin oportunitat de “revelar-se”.

Música i art contemporani se citen en un mateix espai, en aquesta ocasió el Centre Municipal Cultural La Mercé, per donar forma a un esdeveniment cultural d’encontre i creació d’espais artístics de llenguatges actuals, obrint un nou horitzó de desenvolupament cultural a Borriana i, també, la província de Castelló. El present festival naix, com diuen des de l’organització, “amb vocació de crear nous espais de trobada entre art i música, trencant amb el silenci i generant nous espais de diàleg entre les dues disciplines i la ciutadania”. Per tant, l’EMAC és “un espai de trobada sense barreres ni complexos d’interactuació amb l’art i la música, proposant nous projectes en els que la música marcarà les pautes i la gent serà participi del festival mitjançant activitats destinades a tots els públics”.

Després d’un procés de sel·lecció exhaustiu, en aquesta primera edició es podrà contemplar obra d’artistes com ara Nacho Puerto, Carlos Asensio, Raimundo Folch, Diana García, Pablo D’Antoni, María Ordoñez, Celeste Ciafarone, David Macías, Lola Bonet, Gloria Iglesias, Conxa Bou, Javier F. Páiz, Martina Almela, Pascual Bailón i María Genoll. Al costat d’ells col·lectius com a Elixir Creativo, Marta Povez-Macarena Rubio, Angie Vera, Dudelsea i Wreck at the sea de l’espai Isósteles Estudi i galeries com Take away contemporary art i el projecte Home cactus shop.

LA MÚSICA // Durant els dies del certamen es podrà gaudir també amb la música de G.I.C, un colectiu de Borriana de música electroacústica; las Vermout Sessions; Chöe’s Clue; Bearoid; Vini&Kim dj; FKA Blandengue; Cosmonauta; Kike Villar; June’s Kaleidoscope; Hannah Epperson; o La Bien Querida, sens dubte, un dels grans atractius.