Tommy Ramos, Luis Sánchez, Álex Gomis, Juan Peris i Coky Ordóñez eren, són i seran per sempre Depressing Claim, una banda castellonenca que va irrompre amb força en l’escena punkpop dels 90 i les cançons de la qual van deixar empremta en molts incondicionals del so ramoniano tan present en els grups del moment.

Sorgits a l’estela d’una altra banda local de referència com va ser Shock Treatment, van incorporar a les seues composicions senyals de grups amb pes específic com Screeching Weasel o Queers, i a més sonant en castellà, la qual cosa va propiciar una immediata acollida per part de l’audiència dels seus temes frescos, directes i melòdics. I van calar fondo, ja que els seus discos continuen sent recordats 22 anys després que isqueren al mercat. És el cas de Radio Surf, el primer llarga duració del grup que va veure la llum en 1995 de la mà del segell No Tomorrow. Considerat un dels títols clàssics del punk melòdic al nostre país, 15 anys després de la seua aparició va ser objecte d’un tribut (Radio Surf Resintonizado) en el que van prendre part bandes de referència com Sugus, Airbag, FANTA, La La Love You o Els Summers, i que, de nou, va ser molt ben acollit pels apassionats del gènere, que es van bolcar tant amb el disc com en els concerts.

Este mes de desembre, i de la mà del mateix segell, acaba de nàixer una reedició ampliada d’aquell LP debut, titulada Radio Surf XXL. Parlem d’una edició del disc en vinil, amb so masteritzat, que es presenta acompanyada de dos CD i una revista-fanzine, que recopila en una entrevista als seus components els millors moments del grup i els seus primers passos, a més d’imatges, retalls i anècdotes atractives per a qualsevol fan. Un dels CD inclou cinc maquetes que el grup va registrar abans del disc i l’altre conté una nova gravació de temes d’aquella època tocats i registrats amb cinc lustres d’experiència.

Els Depressing Claim tornen a ajuntar-se per a presentar els seus adeptes i a noves generacions esta joia superlativa a què han dedicat la seua entrega i il·lusions, que mostraran en directe el 16 de desembre en la sala Four Seasons de la capital i en altres concerts venidors com els de Barcelona (13 gener), Madrid (9 març) o Benidorm (abril).