En la seua exposició Reflexions al voltant de l’esser i l’espai, Moisès Gil es pregunta sobre la existencialidad de l’ésser, independentment del seu aspecte o condició social. A través de les seues peces escultòriques ofereix una sèrie de missatges en què pretén incitar l’espectador a unir-se a la seua mateixa reflexió i, així, poder solucionar, o almenys aportar el seu gra de sorra, els problemes que hem d’afrontar i afrontem avui en dia i també com afrontar-los.

En la present mostra, que es va inaugurar el passat 3 de gener a l’Espai Cultural Obert del Centre Cultural les Aules de la Diputació Provincial de Castelló, l’artista i professor de la UPV, desconfia del paper que la societat atribueix als seus individus, obligant-los a ser submisos i condicionats per les decisions d’uns quants i no de la majoria. En aquest sentit, es podria dir que incita a cert activisme social en pro dels drets fonamentals de l’ésser i deixant de banda el procés social d’involució.

PARÀMETRES ESCULTÒRICS

Les obres són en part figuratives, en part abstractes, en part geomètriques. Estem davant d’una sèrie d’escultures que sorgeixen d’un concepte íntim i singular que l’artista comparteix i reivindica. En paraules de Romà de la Calle, «si sumem la presència prioritàriament reiterada de la figura humana i, la coexistent proliferació d’estructures geomètriques exemptes, tindrem perfectament definits els dos paràmetres escultòrics que constitueixen el fonament i punt de partida de l’activitat de Moisès Gil durant prop de tres dècades, a partir d’una doble tradició que beu directament de l’expressionisme i del constructivisme».

L’exposició, que romandrà oberta al públic fins al pròxim 28 de gener, s’organitza en quatre seccions, que expliquen aquest concepte transversal a través de diferents escenaris de la societat actual.