No és un llibre de poesia, més bé són escrits en vers”, afirma Daniel Alonso Simarro, autor de ‘Un escrito en el camino’ (Círculo Rojo), obra que es va presentar aquest passat divendres, 4 de març, en la llibreria Naysi de Vila-real.

Alonso explica que el llibre es comprén de textos d’una temàtica quotidiana, “són un reflex de la vida diària, en els que destaquen assumptes com ara l’amor i el desamor, els viatges, hi ha espai també per a l’autorreflexió... Diguem que hi ha moments en què duc a terme una espècie de filosofia quotidiana”. Segons l’autor, “vull invitar el lector a buscar la verdadera màgia de la vida, eixa purna que sol trobar-se en la imaginació”. En altres paraules, Daniel Alonso busca retornar a eixe període màgic de la infància, eixa època innocent en què tot ens sorprén i tot ens commou. “El missatge que vull compartir és un missatge de positivitat”, afirma.

Amb un important poder de convocatòria, la llibreria vila-realenca Naysi es va convertir en un improvisat escenari en què es va interpretar la cançó ‘Cantares’, de l’àlbum de Joan Manuel Serrat ‘Dedicado a Antonio Machado, poeta’, i altres temes que van fer les delícies d’un públic que es va interessar per la gestació d’aquesta obra que posseïx una clara influència mediterrània. “Efectivament, en els textos el mar està molt present, igual que el pas del temps, són temes que m’interessen molt”, expressa Alonso, el qual va confessar que dedica el present llibre a la seua filla d’un any; un llibre que sorgix d’una necessitat d’expressió i de creació artística sentida, “on el temps mostra el seu batec més cadenciós, on ànima i cor convergixen en un murmuri”, en paraules de l’autor nascut en el Cabanyal però amb una estreta relació amb Vila-real.

Escrits en vers amb musicalitat i emoció, amb sentiment. H