Si alguna cosa caracteritza el Janácek Quartet és la seua singularitat a l’hora d’interpretar cada concert sense partitura. Els quatre membres d’aquest conjunt fundat el 1947 gaudeixen pel que sembla d’una memòria prodigiosa, el que els permet dur a terme sobre l’escenari interessants jocs interpretatius que el públic agraeix enormement.

Considerat com un dels millors quartets de l’escena internacional aquest quartet posseeix una dilatada activitat artística amb enregistraments de ràdio, discos i concerts arreu del món, erigint-se com els ambaixadors d’excepció del compositor txec Leoš Janácek, al qual reten homenatge.

Després de més de gairebé cinc dècades d’intensa activitat, el Janácek Quartet va haver de protagonitzar un canvi generacional entre els seus membres, mantenint, això sí, la seva qualitat artística, musicalitat expressiva i continuant en la millor tradició dels grans quartets txecs. La tasca creada pel grup s’ha mantingut intacta, expressada en una altíssima perfecció musical. Han realitzat extenses gires de concerts a Itàlia, Alemanya, Gran Bretanya, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Dinamarca, Espanya, Grècia, Malta, Luxemburg, Japó, Corea del Sud, etc. A més de les seues gires estrangeres ofereixen nombrosos concerts al seu país.

Miloš Vacek, Vítezslav Zavadilík, Jan Reznicek i Bretislav Vybíral visitaran Castelló el proper dijous, 14 d’abril, per oferir a l’Auditori i Palau de Congressos un concert en què interpretaran peces per a quartet de grans compositors. Així, per començar, delectaran el públic amb el ‘Quartet op. 74 nº 10 Les Harpes ‘, de Ludwig van Beethoven. Posteriorment, tocaran el ‘Quartet núm 1 op. 50 ‘, que compongués el rus Sergei Prokofiev i acabaran la seva actuació amb el’ Quartet núm 14 La mort i la donzella ‘, de Franz Schubert. Música clàssica d’altura.