Què és la normalitat? Es pregunta el dramaturg Fabio Marras, autor de la peça teatral Juntos que el pròxim 27 de març es representarà en el Teatre Principal de Castelló amb la presència de Kiti Mánver, Melani Olivares, Gorka Oxoa i Inés Sanchez.

Aquesta obra aborda aquest apassionant i complicat tema a través de la història d’Isabel i els seus fills: Miguel i Sandra. «Isabel mai ha acceptat que el seu fill sigui diferent dels altres, i Miguel s’ha convertit en la seua única raó de viure», explica Marras, per a, tot seguit, preguntar-se de nou: «Què ocorre amb la vida de Miguel? I Sandra, quin tipus de germana és? Què succeeix actualment quan un membre de la nostra família depèn de nosaltres? Existeixen vides que no valen la pena ser viscudes? En tal cas, qui decidiria quin val la pena i quin no?».

Abans, assegura l’autor d’aquesta comèdia —la versió francesa de la qual va ser candidata a diversos Premis Molière 2017, entre ells el de millor comèdia i millor text, alçant-se finalment amb el guardó de millor actriu protagonista—, «el sacrifici venia recompensat moralment, actualment els valors han canviat, i el més valorat és l’èxit personal». En aquest sentit, prossegueix Marras, «moltes persones no s’adapten a la nostra nova manera de funcionar. Per què cada vegada fem menys coses junts?».

Aquesta és una de les claus per a entendre aquesta obra en clau de comèdia en la qual queda reflectida aquesta societat que sembla haver perdut momentàniament el rumb. «La nostra societat ens empeny a ser els millors, a pensar primer en nosaltres mateixos, i després, potser, només potser, en els altres», explica el dramaturg. Però, com sabem, la vida es construeix a través de l’intercanvi amb els altres. ‘Junts’ és una invitació a adonar-nos d’això.