L’any 2016, com bé assenyala el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real, Eduardo Pérez, es van trobar per primera vegada el Convent, Espai d’Art de la localitat i el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC). Aquesta unió, fruit de l’interés de les dues institucions en la difusió de l’art contemporani, torna a produir-se ara mateix amb l’exposició Denúncies plàstiques de la violència, que es va inaugurar el passat 14 de setembre.

Una selecció de 25 obres del MACVAC es poden gaudir ara a l’espai expositiu vila-realenc, obres que el comissari de la mostra, Vicent Varella, ha agrupat en cinc apartats: violència contra les persones; represions i violència contra els pobles; violència contra la natura; fam i guerra, i amb les quals vol posar en relleu temes «tan diversos, actuals i contemporanis com són les guerres internacionals, la fam i les seues negatives i conseqüències, la violència de gènere, la violació dels drets humans, la violència contra els regnes animal i vegetal...», com remarca l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. Però, amb quin objetciu?

En paraules del regidor de Cultura de Vilafamés, Longi Gil, «el món de l’art no pot ser aliè al dolor, a les calamitats i a les agressions que sofreix l’especia humana, al medi on habita o a la cultura on s’ubica». Així, tenim oportunitat de veure obres d’artistes tan compromesos com Xosé Luis de Dios, Teresa Gancedo, Josep Renau, Arcadi Blasco, Pilar Dolz, Arturo Doñate, Concha Jerez...

Totes les obres presents al Convent, Espai d’Art, ténen un caràcter diferencial. Cadascuna és singular i requereix d’una contemplació personalitzada perquè transmet un missatge i una intensitat específica que ens sumeix en una profunda reflexió. Fins al 28 d’octubre.