Un teatre d’òpera i dansa, una sala de concerts, un auditori, són espais en els que hi anem a viure una experiència excepcional: el contacte en viu i en directe amb l’expressió artística. Els qui fan això possible són els músics, els cantants, els ballarins, els actors i tot un equip de creadors, de productors, de pedagogs i de tècnics que hi posen tot l’esforç per oferir la màxima qualitat en l’espectacle.

En aquest sentit, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona compta amb un projecte educatiu que té com a finalitat apropar al màxim nombre de persones l’art de l’òpera, la dansa i altres espectacles, tots amb el denominador comú d’integrar la màxima qualitat artística. Un d’ells és la producció de La petita Flauta Màgica, un espectacle concebut amb la voluntat d’apropar el fascinant món de l’òpera a tots els públics, però bàsicament als nens i al públic jove.

ADAPTACIÓ

La petita Flauta Màgica és una reducció i adaptació de l’òpera de Mozart Die Zauberflöte que es dirigeix al públic familiar i que es representarà el 4 de maig, a les 19.00 hores, a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Aquesta òpera de Mozart permet lectures diverses: tan aviat es pot prendre pel cantó còmic, escenificat més aviat pel personatge de l’ocellarie Papageno, que es converteix de seguida en el preferit dels més menuts, com ens permet entrar en un món d’aventures, palaus amb princeses presoneres, personatges malvats i instruments màgics; així mateix, Mozart va compondre aquesta obra amb la idea d’arribar a un públic popular i la va escriure amb un llenguatge molt proper i assequible.

SINOPSI

Acompanyat d’una flauta i un piano, l’ocellaire Papageno explica, amb l’ajuda d’altres cantants i actors, les extraordinàries aventures que va viure amb el seu amic el príncep Tamino, quan van anar a terres llunyanes per tal de rescatar a la princesa Pamina, filla de la Reina de la Nit, que era presonera del malvat Sarastro.