El Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés ha rebut la donació de cinc peces de ceràmica d’altres tants dissenyadors internacionalment coneguts. Entre ells destaca l’italo-austríac Ettore Sottsass, «un dels autors estrella del segle XX», en paraules de la directora del MACVAC, Rosalía Torrent, qui ens descobreix a aquest artista que va ser «pare del moviment postmodern en la disciplina que ens ocupa».

Com indica Torrent, la incursió en la ceràmica de Sottsass «va revolucionar els conceptes més tradicionals, introduint unes formes i un colorit atípic, producte d’un temps: els anys 80, tan lúdics com sense prejudicis respecte a les propostes creadores. Va ser el creador del grup de disseny més influent del passat segle, Memphis». A aquest grup també va pertànyer un altre dels autors que componen el conjunt de peces cedides al museu. Es tracta de Matteo Thun, la peça del qual, ara en mans del MACVAC, «s’inscriu en un concepte més clàssic del disseny pel que fa a la forma, subscrita al concepte de gerro històric. No obstant, la delicadesa abstracta de les línies que el cobreixen anul·la qualsevol sentit convencional», com bé ens explica Torrent.

Relacionada visualment amb la tendència postmoderna es podria englobar així mateix la peça de Karim Rashid, que «aporta un divertit gerro que ja reprodueix en si la forma d’una planta. Els seus treballs sense prejudicis, amb èmfasi en el color i una alegre sensualitat, figuren entre els més cotitzats del mercat internacional», segons les paraules de la directora del centre museístic, que assegura que el mateix es pot dir de l’israelià Arik Levy, «l’obra del qual té una claríssima forma escultòrica, de caire abstracte i elements mínims», i que es podrà veure al MACVAC en una propera exposició (amb les seues companyes).

UNA COL·LECCIÓ A L’ALÇA

Finalment, el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés ha rebut també una obra de la dissenyadora britànica Bethan Laura Wood, «activa en el disseny de moble, joia i tèxtils i que combina elements amb una audàcia sorprenent; era considerada fins fa poc com la dissenyadora del futur», com bé afirma Rosalía Torrent. La peça en qüestió és una obra ceràmica «de blaus brillants».

Amb aquesta nova donació, la riquesa artística patrimonial del MACVAC segueix augmentant per a la nostra satisfacció.