En èpoques de crisi o del que comunament es coneix com a períodes de “vaques flaques”, de res serveix lamentar-se. Ja ho va dir en el seu moment un tal Albert Einstein, no? “En els moments de crisi només la imaginació és més important que el coneixement”, si bé sóc de l’opinió que la imaginació permet elevar el coneixement a nivells superiors. Dit això, és d’agrair que malgrat no gaudir d’una conjuntura econòmica pròspera, segueixin existint projectes culturals que permetin aquest creixement necessari.

Si més no els esperàvem resulta que el proper 15 d’abril s’inaugurarà a Castelló un nou espai dedicat a l’art. Es tracta de Menuda Galeria, i el podrem trobar a les instal·lacions d’una altra iniciativa que promet convertir-se en punt central de la cultura castellonenca, La Bohemia, al carrer Císcar, 14 de la capital de la Plana. En aquest complex l’activitat de la sala artística es fusionarà també amb tallers de residents, editorials i presentacions que formin part de les activitats de 687 Utòpica, empresa que gestiona la Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló, MARTE, sota la direcció de Joan Feliu i Enrique Bocàngelus.

Tal com ens han reconegut els que estan darrere d’aquesta “criatura”, “Meduda Galeria és un projecte que es dedicarà a l’exhibició i promoció d’obres d’art, la creació i foment del col·leccionisme artístic, la difusió de les noves i experimentals tendències d’art contemporani, i la dinamització del context artístic, apostant per artistes emergents”.

És d’agrair que totes les exposicions que tindran lloc ací comportaran un comissariat i discurs crític, entenent l’art contemporani com un llenguatge de comunicació que busca la reflexió. “Perquè Menuda Galeria vol ser un catalitzador de la cultura, amb participació comunitària i desenvolupament de l’educació artística, vol fomentar un diàleg entre espectadors i artistes, i propiciar un ambient on la ciutadania pugui participar plenament de l’art contemporani entès com un dret”, ens expliquen.

PRIMERA MOSTRA // L’alcorina Ana Beltrán Porcar serà la primera artista del nou espai. La jove presentarà un projecte que baix el títol de Lo deleitable, ha estat comissariat per Joan Feliu. L’exposició parteix de la interpretació de fragmets del poema Una dona m’espera de Walt Whitman que conté el vers “sense rubor la dona a qui estimo sap i pregona el deleitable del seu sexe “.

‘Lo delitable’ és una exposició enumerativa, de successions d’imatges que es van enllaçant com els versos del poema; de format lliure com la rima de Whitman; de ramificacions i subdivisions que en lloc de perdre’ns donen coherència al conjunt.