El Cor de la Generalitat Valenciana, que depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, està reconegut com una de les millors agrupacions corals d’Espanya i el proper divendres, 30 de juny, a partir de les 20.00 hores, actuarà al Teatre Municipal de Benicàssim.

La formació que dirigeix Francesc Perales, amb Jordi Blanch com a director assistent i Francisco Hervás, com pianista acompanyant, es va fundar en 1987 i des de llavors compagina òpera amb música simfònica-coral de totes les èpoques, cantant sota la direcció entre d’altres de Claudio Abbado, Rinaldo Alessandrini, Riccardo Chailly, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Luis Antonio García Navarro, Miguel Angel Gómez Martínez, Valeri Guérguiev, Leopold Hager, Cristóbal Halffter, Robert King, Sir Neville Marriner, Lorin Mazel, Zubin Mehta, Lord Yehudi Menuhin, Marc Minkowski, Krzysztof Penderecki, Josep Pons, Michel Plasson, Georges Prêtre, Helmuth Rilling, Guennadi Rojdestvenski, Antoni Ros-Marbà, Mstislav Rostropóvich i Alberto Zedda, noms de primer ordre que demostren la seua vàlua.

Entre els reconeixements adquirits durant tots aquests anys, cal remarcar que el Cor de la Generalitat Valenciana ha sigut guardonat amb la Medalla d’Honor del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Medalla Commemorativa del XXV Aniversari del Palau de la Música de València, el premi Clar de Llums de la Universitat de València, l’Important de l’Editorial Premsa Valenciana i la Medalla al Mèrit en les Belles Arts de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles.

EL CONCERT

Durant la primera part del programa que oferiran a Benicàssim, el conjunt interpretarà el Gott ist mein Hirt, D. 706, de Franz Schubert, del qual representaran també el seu Coronach op. 52, nº4. Tot seguit, Gruss, de Felix Mendelssohn-Bartholdy; Der Wassermann, op. 91 i Meerfey, op. 69, de Robert Schumann; My love dwelt in a Northern land i As Torrents in Summer, d’Edward Elgar, i la Nuit d’etoiles, a tres veus i piano, de Claude Debussy.

La segona part del concert estarà protagonitzat per compositors del segle XX espanyols com Francisco Llácer Plá i el seu Triptic Popular, per a cor de veus blanques; Joaquín Nin, amb les seues Canciones populares española, i Nunc dimittis, obra a quatre veus i pianos, del jove compositor Albert J. Alcaraz.

Una nova oportunitat per gaudir d’una de les formacions corals amb més qualitat del país.