«Una veu extraordinària, un instrument fràgil i sensual que sona en una sèrie de somnis meditatius, espectrals». «Una veu greu i femenina que crea una atmosfera tan fascinant que desitjaria que l’últim moment durés per sempre». «Una aparentment serena Patti Smith observant un paisatge urbà d’hora al matí». «Veu íntima i embriagadora». Aquestes són només algunes de lloes que ha rebut al llarg de la seua carrera la cantant i compositora d’origen libanès i radicada a Londres Nadine Khouri, la música de la qual descriuen com «nascuda d’una condició d’outsider perenne».

El seu so es basa en el folk, bandes sonores canviants i la paraula parlada o spoken word Influenciada per artistes com Low i Mazzy Star, algun dels seus treballs ha estat produït per John Parish, un col·laborador freqüent d’il·lustres com PJ Harvey i Eels, la qual cosa diu molt d’aquesta jove que sempre ha tingut l’habilitat de fer que la tranquil·litat i la subtilesa sonin enormes i signifiquen més del que possiblement podrien significar. La seua veu resulta aclaparadora, deixa gairebé sense alè a l’espectador que un cop l’escolta no l’oblida, una cosa que es podrà comprovar demà dilluns, 13 de febrer, en la nova cita del SONS Castelló, Cicle de Músiques Independents.

Al Teatre del Raval, Nadine Khouri presentarà el seu últim treball The Salted Air en la que és també la seua primera visita a la península ibèrica. En aquest àlbum s’observa a una artista influenciada pel dream pop i per les bandes sonores de Barry Adamson, a més del ja esmentat spoken word. Aquesta veu, propera a la d’Hope Sandoval o Stina Nordenstam, espectral, càlida, delicada, és la que determina les composicions de la libanesa que des de premisses bàsicament acústiques crea moments únics.

La crítica assegura que, amb convidats de luxe com el mateix Parish o Adrian Crowley, el disc de Khouri es converteix en una de les primeres joies que ens regala el 2017. Una joia que brilla càlida i que col·loca a Khouri com una de les veus més suggestives de l’actualitat.

Nadine Khouri és sens dubte una de les veus femenines a seguir de prop, com també el treball del castellonenc Juan Fortea, més conegut pel seu projecte Junior Mackenzie, que també actuarà al SONS aquest dilluns, donant la benvinguda a tots aquells que decideixin apropar-se al Raval i també a la resta d’escenaris pels quals Nadine actuarà, ja que el músic de Castelló acompanyarà a la cantant en tota la seua gira per Espanya. Fortea aprofitarà per presentar el seu treball Mr. Good Horse, treball que realment val molt la pena escoltar.

Khouri i Mackenzie, al Raval, a partir de les 20.00 hores.