L’amor per la seua terra. Aquest és el fil o l’origen que inspira la prestigiosa artista castellonenca Paqui Fuster per crear les seues obres, tal com es pot comprovar en la nova exposició que NH Mindoro organitza a través del seu cicle CompARTE.

Verd a Terra és el títol de la present mostra que es va inaugurar dijous passat, 29 de setembre, i en la qual la pintora aborda les seues arrels a la comarca dels Ports: Forcall, Villores i Morella, amb una resolució abstracta molt potent en la qual no defuig l’element material.

ABSTRACCIÓ I TEXTURES // L’abstracció en aquests imponents paisatges convida a la reflexió. El seu hàbil maneig de la matèria plàstica evoca la terribilitá a la qual la història geològica ha sotmès a aquests paisatges naturals al llarg dels temps i, que ara, estan amenaçats per l’aversió humana.

Paqui Fuster mostra el verd com una variació més de la terra i utilitza aquesta tonalitat per a transmetre una tensió permanent. La seua carrera artística està lligada de forma indissoluble a la natura, li serveix d’inspiració creativa. La terra i els seus colors naturals estan presents en tots els seus treballs. Enamorada del paisatge dels Ports, deixa treure en tots els seus llenços aquest sentiment que li aflora.

La incorporació d’arades mitjançant esgarrapades a la terra són un reflex de l’acció de l’ésser humà, no sempre innòcua. Sobre els colors terra l’artista s’aplica també en petites i estudiades proporcions tons plates i daurats per crear reflexos que recorden la llum del sol i la lluna. Tints o brillantors que són també metàfores de l’acció agressiva i artificial de l’ésser humà sobre la natura. L’exposició es podrà visitar fins al proper 13 de novembre.