Atenes va ser la ciutat que va veure néixer a Anna Stereopoulou i Londres la ciutat que li va proporcionar la formació musical que li ha portat a desenvolupar un estil propi en el qual combina les seues arrels gregues amb sonoritats més modernes d’altres latituds. Les seues melodies dòriques, senzilles a priori, i les seues influències bizantines, dibuixen imatges del Mediterrani mentre es formen a la ment dels espectadors i oientss, la qual cosa resulta interessant si es té en compte la mescladissa de civilitzacions, influències i arrels que aquí resideix.

Stereopoulou va estudiar en el London College of Music & Media i en el Trinity College of Music. Va ser allí, en la capital britànica, on va començar a investigar les possibilitats de la seua música, ampliant horitzons i optant per especialitzar-se en la composició musical per a cinema i televisió, si bé va alternar aquestes tasques amb l’organització i supervisió de treballs audiovisuals i multimèdia. Aquestes dades no són intranscendent, perquè el seu acostament al món multimèdia li ha portat a experimentar amb artistes de tot el món, així com aprofundir en altres llenguatges artístics, creant així un caràcter multidisciplinari que, unit a la seua multiculturalitat, s’ha traduït en un treball que ella mateixa defineix com «una perspectiva estereoscòpica de la música i l’art».

Sí, així és, Anna Stereopoulou ha desenvolupat un gènere musical que li agrada descriure com a «imatges sonores en moviment», perquè el seu objectiu ha estat sempre combinar i unificar la música amb altres arts, ja sigui el teatre, el cinema, la poesia, la dansa o l’arquitectura, interessant-se així mateix per abordar temes filosòfics i científics. Tot li interessa per a crear una atmosfera única en les seus actuacions en viu, unes actuacions que descriu com «Cymatic Environment» i que ha donat a conèixer amb major afany a través del seu últim projecte titulat SYN.

A CASTELLÓ

Dissabte que ve, 18 de maig, a partir de les 21.00 hores, Stereopoulou presentarà aquesta singular manera d’interpretar i entendre la música a Castelló, i ho farà en el Real Casino Antic gràcies al cicle Sesión Sonora després d’haver participat prèviament en els coneguts Conciertos de Radio 3 —el 14 de maig— i actuar en el Cercle de Belles Arts de Madrid —el dia 17—.

No cal dir que aquesta pot ser una experiència sonora i sensorial única, de la mà d’una artista que no deixa de buscar altres maneres de creació, examinant les seues arrels, reinterpretant-les, fusionant-les amb altres tradicions i fent de la seua música un nou vincle.