«Desenvolupar un llenguatge artístic a través de la cerca constant de nous contextos i territoris per a redefinir contínuament el seu acostament al moviment». Aquest és l’objectiu que tant Guy Nader com Maria Campos persegueixen a través de les seues obres artístiques, protagonitzant al mateix temps un creixement personal i professional. «El nostre acostament a la dansa es reestructura amb cada projecte, amb cada assoliment el treball es converteix en un procés d’aprenentatge en el qual descobrim nous llocs on explorar», expliquen tots dos.

Guy Nader i Maria Campos, o el que és el mateix GN|MC, comparteixen un acostament semblant cap a la dansa i el moviment on tots dos busquen una potència física arriscada, exigent i energètica, amb l’objectiu d’empènyer el cos més enllà dels seus límits. Així, la força i delicadesa del propi cos permet abastar un ampli espectre de l’imaginari descobrint i proporcionant diferents paisatges del mateix cos. Tots dos ballarins i coreògrafs comparteixen també un interès comú a experimentar noves formes d’abordar la relació entre dues o més cossos a través del treball de contacte conegut com «partnering», i el desenvolupament d’estratègies i tasques físiques, com queda reflectit en Set of sets, espectacle que es representarà en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló el 4 d’octubre i que ve amb molt bones crítiques.

El 19 d’abril del passat any van estrenar aquesta peça conformada per un septet en col·laboració amb el músic i compositor Miguel Marín. Va ser en el festival Sismògraf, a Olot, i des de llavors ha recorregut nombrosos escenaris del territori nacional amb gran èxit. A través d’aquesta obra, GN|MC continua explorant sobre la noció del temps com a concepte fonamental, endinsant-se en la idea de l’infinit com un loop incessant i amb un interès constant en el plaer per la repetició. Aquest treball, asseguren, «té com a objectiu portar la nostra atenció sobre la percepció del temps, la memòria i les experiències viscudes, una sèrie d’infinites oportunitats per a comparar l’espai-temps».

Recreant la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que incessantment desafien la gravetat, els ballarins creen una espècie de metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i la idea de la persistència. Set of sets és, per tant, un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que porta la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria creant un laberint sense fi de cossos en acció.