En l’any 2005 va aparèixer en l’escena rock britànica un trio que ha demostrat ser digne successor de mítics conjunts de hard rock dels anys 70. Parlem de The Brew, millor banda en 2006 per la prestigiosa revista It’s Only Rock & Roll i un conjunt sense fissures ni alts i baixos. En els seus 14 anys d’existència aquest powertrio ha publicat ja un total de set àlbums i ho ha fet amb la tranquil·litat de romandre en un circuit molt més modest, la qual cosa els ha permès continuar sent fidels a un estil underground que els seus devots premien en cadascuna de les seues actuacions amb un ple complet.

The Brew té, a més del seu poderós directe, una singularitat que, malgrat ser merament anecdòtica, reflecteix molt bé l’ambient familiar que es respira, perquè dos dels seus membres són pare i fill. Efectivament, The Brew ho conformen Tim i Kurtis Smith, i Jason Barwick, i potser és aquest salt generacional el que determini un so amb reminiscències d’una de les èpoques daurades del rock and roll.

DE GIRA PER...

Diumenge que ve, 19 de maig, a les 20.00 hores, el conjunt britànic presentarà a la sala La Burbuja de Castelló el seu nou treball, The Art Of Persuasion (2018), el primer que publiquen amb el segell Napalm Rècords, decisió que, segons diuen els experts, potser és el pas més important en la seua carrera per a donar-se a conèixer a un major nombre de públic. Els que segueixen de prop la trajectòria de The Brew ho tenen molt clar: mereixen estar en el més alt, per la seua creativitat, la seua força i coherència.

Bases rítmiques implacables, molts riffs, la utilització del fuzz... The Brew sap jugar molt bé les seues cartes dins del hard rock actual, coquetejant amb altres sonoritats que, fins i tot, s’assemblen als Pearl Jam del disc Ten, tal com queda reflectit en el primer avançament que van llançar d’aquest àlbum titulat ‘Seven days too long’.

Guitarra, baix i bateria es fusionen a la perfecció per a oferir, al costat de la veu de Jason Barwick, un veritable espectacle que els castellonencs podran gaudir en viu i en directe gràcies a la gira espanyola que els portarà prèviament a Tarragona i València per a, posteriorment al seu pas per la capital de la Plana, dirigir-se a Valladolid i Bilbao. Sens dubte, The Brew oferirà una d’aquestes actuacions de màxima intensitat que, de tant en tant, tots necessitem per a alliberar-nos. Autèntic rock amb aquesta elegància britànica que mai passa de moda.