Poderosa presència sobre l’escenari, enèrgica i vibrant, agressiva quan ha de ser-ho. Liza Colby és una de les cantants més hipnòtiques de l’escena rock actual gràcies a la seua seductora veu i a la seua estètica. La novaiorquesa no passa desapercebuda, com tampoc ho van fer en el seu moment il·lustres com Iggy Pop o Tina Turner, dels quals ella és deutora, entre altres grans de la història de la música.

Arpa, molta arpa és la que té Colby, que aprofita la força del garage rock combinada amb el poder del rock clàssic que converteix cançons en himnes i plena estadis, la cadència del soul o el desafiament burleta del punk. Al costat del seu grup, format pel guitarra Tom McCaffrey —després de la defunció, a causa d’un càncer, d’Adam Roth—, el baix Alec Morton i el bateria C. P. Roth, ha realitzat gires per mig món conquistant els cors i les ànimes de tots quants han pogut veure i gaudir en directe de la seua música esquinçadora.

CONCERT A VILA-REAL

Fins avui, aquest quartet de rock and roll ha publicat dos EPs —High Yellow (2011) i Live (2013)— i un LP que han publicat aquest mateix 2019 titulat Object to impossible destination i que ha collit grans crítiques, assegurant que la sua música penetra en el més profund del ser recuperant aquesta essència d’èpoques passades en les quals cada disc era viure tota una experiència increïble.

The Liza Colby Sound, que així és com es diu aquest conjunt, visitarà Vila-real divendres que ve, 11 d’octubre, i ho farà a la sala Japan gràcies a l’Orange City Rocks, l’associació cultural que des de fa alguns anys està revolucionant l’escena rockera castellonenca gràcies al seu programa de concerts. Com a teloners de la banda novaiorquesa actuaran els valencians El Secreto de Sarah, una jove agrupació a la qual caldrà seguir-los la pista i que donarà pas a l’alliberament sexual que proposa Colby, sempre imponent sobre l’escenari, on demostra que és capaç de generar un ambient elèctric, com el seu so. Música que necessitem en aquests temps.