Cal reconèixer la sorpresa que molts veïns de ciutats com Barcelona o Madrid senten quan se’ls diu que tal o qual artista (o grup va) a actuar a Castelló. Sempre solen preguntar-se en un to d’incredulitat total i absoluta si la cosa va de debò o és que els d’aquí tenim un sentit de l’humor bastant peculiar. Pel que sembla, resulta del tot increïble que tal o qual artista (o grup) pugui visitar-nos perquè, segons sembla, nosaltres som ningú. I què grat és veure els seus rostres mig desencaixats quan donen fe que no mentíem!

Encara que Castelló no pertanyi al circuit d’or de les grans gires --cosa que sembla exclusiva de les grans urbs abans citades, sobretot--, compta amb alguns petits reductes que fan l’impossible per programar durant tot l’any concerts d’aquests que es quedaran al record dels assistents. Un clar exemple d’això és l’actuació que demà dilluns, 18 d’abril, tindrà lloc a la sala Veneno Stereo de la capital de la Plana, on The Steepwater Band tornarà a demostrar, com ja va fer en el seu debut europeu allà per l’any 2005, a l’Azkena Rock de Vitòria, per què sol ser habitual que acompanyin a grups del talent i la fama de Wilco, Taj Mahal, Marc Ford, ZZ Top, North Mississippi All Stars, Leon Russell o Drive-By Truckers, entre molts altres.

ENERGIA // Jeff Massey, Joe Winters, Todd Bowers i Eric Saylors formen aquest conjunt de rock blues procedent de Chicago que torna a Espanya després de dos anys per presentar el seu nou treball en directe, ja que, com assegura Andreu Vicent, un dels membres de l’equip de Males Vibracions --un programa d’radioactualitat musical i underground de Ràdio Espai Jove Vila-real que s’emet els dimarts--, “el seu fort és el directe”.

En palabras de Vicent, The Steepwater Band es un quartet replet de “pura ànima; les seues arrels i devoció estan ahí: blues elèctric, rock-folk del sud, amb clares influències de grups com Foghat, Neil Young & Crazy Horse, Faces i The Rolling Stones”, als que bé podrien afegir-se els Allman Brothers, el inigualable Muddy Waters, Free o Cream. En altres paraules, la seua música és d’aquestes que et fan vibrar, que et permeten viatjar a una època daurada del rock, la qual cosa resulta massa atractiva com per no caure en la temptació. A cada un dels seus nous treballs “han demostrat una evolució constant”, explica Andreu Vicent, la qual cosa vol dir que segueixen explorant en els sons del rock del sud, el boggie i la psicodèlia oferint espectacles autèntics, plens d’energia i vitalitat.

The Steepwater Band poden presumir de protagonitzar una de les carreres discogràfiques més fructíferes de l’escena rock nord-americà i comptar amb la seua presència a Castelló, terra que no deixa de créixer a nivell musical --com així ho demostren cicles com el SONS o els concerts programats per Cultura Mutant de la Vall d’Uixó o l’Auditiva de Vila-real, entre d’altres-- és un autèntic luxe.